Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Több száz gyermek vesz részt a Folly ciprusmagnevelő kampányában

Több száz gyermek vesz részt a Folly ciprusmagnevelő kampányában Idén januárban Alapítványunk egy közösségépítő és környezettudatosságra nevelő játékra hívta az alsótagozatos gyermekeket: a kihívás során az osztályoknak az Arborétumtól kapott ciprusmagokból, kiültetésre alkalmas magoncot kell nevelniük, mindezt a magnevelő naplóba foglalt játékos és kreatív feladatok teszik a gyermekek számára még érdekesebbé. A közösen gondozott növényen és a magnevelés közben szerzett élményeken túl, a legügyesebbek osztálykirándulást nyerhetnek a Balaton édenkertjébe, a badacsonyörsi Folly Arborétumba.

A Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa mindig is nagy hangsúlyt fektetett a természetalapú oktatás megteremtésére, a természet szeretetének népszerűsítésére, így a jövő generációk élő környezetünk iránti érdeklődését nem csupán a gyermekeknek szóló programjaival és a kert egyedi játékelemeivel, hanem különböző programokkal és edukatív pályázatokkal is fenn kívánja tartani.

„2017-ben hoztuk létre az Égig Érő Tanterem Alapítványt azzal a céllal, hogy megszólítsuk a fiatalokat és tanáraikat. Tevékenységünkkel szeretnénk hozzájárulni a fiatalok környezettudatosságának és természetszeretetének kialakításához, a felelősségtudatuk megerősítéséhez. Mindezen keresztül az életminőségük javítása a cél. Több ismeretterjesztő és tudományos programot és rendezvényt szervezünk. A januárban meghirdetett pályázat mellett van egy, az általános iskolásoknak szánt programsorozatunk, „Természetismeret óra a természetben” címmel. Megkérdőjelezhetetlen tény, hogy a természetben töltött idő növeli a gyerekek iskolai eredményességét és segíti fejlődésüket, úgy gondoljuk, hogy sokkal maradandóbb tudást tudnak megszerezni, ha közel kerülhetnek azokhoz a növényekhez, amiről éppen tanulnak.” – mondja dr. Folly Réka, az Arborétum tulajdonosa és vezetője.

Az „Így neveld a ciprusodat!” kampány az Égig Érő Tanterem Alapítvány eddig legsikeresebb akciója, több, mint 400 osztály jelentkezett a felhívásra.  Bízunk benne, hogy a ciprusmagok elültetése és gondozása az iskolák környezeti nevelési programjába, illetve a tantárgyi tanmenetbe is jól beilleszthető, és egyaránt nagy élmény lesz mind a diákok, mind tanítóik számára.

„Egy mag elültetése, a magonc ápolása, majd a növény gondozása hosszú időt vesz igénybe, éppen ezért kitartásra is nevel, azonban az eredmény magáért beszél. Családunk is így kezdte mintegy 120 évvel ezelőtt: dédapám, majd nagyapám magokat, magoncokat és előnevelt csemetéket ültetett el az Arborétum területén, és ennek köszönhetjük, hogy ma ilyen csodálatos kerttel büszkélkedhetünk. A generációkon átívelő elkötelezett munkának gyümölcseként az egykor elültetett, piciny magokból több száz életerős, gyönyörű örökzöld nőtt ki.” – tette hozzá dr. Folly Réka.

Magnevelő pályázatunk 14 hétig tart, a résztvevő osztályok 2023. május 2-5. között küldhetik be elektronikusan az eredményeket, vagyis a magoncról készült fotókat és a kitöltött magnevelő naplót. Az eredményhirdetés 2023. május 8-14. között várható.

 

 

Keresés