Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Úticél: Badacsony

Ha valaki a Balatonra látogat, Badacsony és térsége kihagyhatatlan úti cél. Hazánk egyik leghíresebb borvidéke vulkanikus tanúhegyek ölelésében fekszik meghódításra váró hegycsúcsok, csodás panorámát kínáló kilátók és kiváló túra-, és nordic walking útvonalakat kínálva. A helyi lakosok és a turisták körében egyaránt kedveltek a térség családias strandjai és a balatoni sétahajózás. A Balatoni Bringakörút átszeli a térséget, de alternatív útvonalakon eljuthatunk a szomszédos Tapolcai-, és Káli-medencébe is. Egész évben látogathatók a környék várai, múzeumai, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park látogatóhelyei is.

 

Természeti és kulturális látnivalók a környéken:

Szigligeti Vár; Badacsony tanösvény - Kisfaludy kilátó; Tapolcai Tavas-barlang, Salföldi Major, Helikon Kastélymúzeum, Keszthely

 

 

Badacsony és környéke bővebben: ITT

A Badacsony Veszprém megyében található, Fonyóddal szemben, a Balaton északi partján. Ez a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye a maga 438 méterével; a Balaton két öble közé ékelődik. A vulkanikus hegy mesés túraútvonalakkal és varázslatos panorámával kedveskedik a kirándulni vágyók számára az év 365 napján, így ha valaki a „magyar tengerhez” szervez magának programot, általában ellátogat Badacsonyba is. Jól is teszi!

Íme, néhány ok, amiért „a balatoni hegyek fejedelmeként” szokták emlegetni Badacsonyt:

· A tanúhegy ugyan már évmilliókkal ezelőtt felhagyott a tűzokádással, viszont ma is különleges földtani képződmények, úgynevezett bazaltorgonák otthona.
· Lejtőin különleges szőlő terem, melyből mennyei badacsonyi bor készül.
· A Balaton-felvidéki Nemzeti Park része, a park igazgatósága pedig nagy gondot fordított arra, hogy kényelmes és izgalmas geológiai-botanikai-zoológiai tanösvényt alakítson ki.
· Több varázslatos kilátóval és látnivalóval rendelkezik, így nyugodtan szervezhetünk ide egész napos programot is.
· Sétálva, nordic walking-túrával vagy akár biciklire pattanva is felfedezhetjük a környéket.

Az itt élők vendégszeretete őszinte melegséggel töltheti el szívünket.

A kulináris élményekből sincs errefelé hiány: számos borospince és hangulatos vendéglő között válogathatunk.

Ha elfáradnánk a túrázásban, önfeledten lubickolhatunk a Balaton lágy vizében.