Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Növényáruda

A Folly Arborétumban 1977 óta működik faiskola és növényáruda. Létesítésekor a fő cél az volt, hogy a növények értékesítéséből származó bevételek hozzájárulhassanak az arborétum fenntartási költségeihez. Emellett ma már azt is fontosnak tartjuk, hogy mivel kifejezett igényként jelentkezik, hogy a látogató hazavihessen valami emlékeztetőt az arborétumban megtapasztalt élményeiből, ezért ez lehessen egy tűlevelű facsemete vagy évelő virágpalánta is.

A növényáruda időjárástól függően kb. március közepétől október végéig teljes kínálattal van nyitva, a téli hónapokban korlátozottan elérhető. Kínálatunk két fő pillére a tűlevelű fák és cserjék széles választéka, különös tekintettel a cédrusoltványokra, illetve éppen aktuálisan virágzó évelő lágyszárúak. Mindkét növénycsoportban igyekszünk minél több olyan fajt és fajtát tartani a kínálatban, amelyek az arborétumban is megtekinthetők.

Minden növényünk egyedi címkével van ellátva, amelyen a latin név és a magyar név mellett pár szóban egyéb információk is olvashatók (pl. díszfák, cserjék esetében habitus, méret, évelők esetében virágszín, magasság).

Árudánkban saját előállítású növényeket is találhat – ilyenek például ciprus és cédrus magoncaink, de egyes évelők szaporításával is foglalkozunk. További növényeink pedig neves oltványfaiskolák és évelőkertészetek termékei, melyek garantálják a magas minőséget.

További információ:
+36-70-333-2569 / 5-es gomb Faiskola
arboretum[kukac]folly.hu

 

 

Keresés