Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Csoportos programok

Különleges atmoszféra, varázslatos balatoni panoráma és százéves cédrusok illata várja azokat látogatóinkat, akik betérnek a Balaton édenkertjébe, a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászatba. A már négy nemzedéknyi múltra visszatekintő családi arborétumban a gondoskodás szinte kézzel fogható: az itt található négy világtáj növényeit 115 év elkötelezett munkája és kitartása élteti.

Ismerkedjenek meg Önök is program kínálatunkkal és ajánlatkérésükkel forduljanak hozzánk bizalommal az info(kukac)folly.hu címen.

 

 

► Kerti séta túravezetővel

A csoportnak lehetőséget biztosítunk arra, hogy szakmai idegenvezetéssel járhassa végig az arborétumot. A vezetett túra alatt a résztvevők megismerhetik a Folly család történetét, valamint betekintést nyerhetnek az arborétum kincseibe, növény- és állatvilágába. Az arborétumi ismertető kérhető bemutató előadás formájában is (20-30 perc), majd a csoport egyedül fedezi fel az arborétum értékeit
Magyar nyelvű túravezetéssel:      20.000 Ft / csoport 
Angol / német nyelvű vezetéssel: 30.000 Ft / csoport 
 

► Szabadulószoba

Egy kerti program, amely több, mint egy séta az arborétumban. Játékos kikapcsolódás a természetben, a természetről, kitűnő szórakoztató program, amely egyaránt ajánlott családok és baráti társaságok számára. Az interaktív játék során 4 helyszín követi egymást (1 - 1,5 órában), az egyes állomásokról csak akkor lehet tovább indulni a következő fához, ha a résztvevők sikeresen megfejtették a „virtuális” szobát nyitó, 3 számjegyű kódot. Mindehhez természetesen hasznos és érdekes ismeretanyagot kínálunk. Kalandra fel!
Magyar nyelvű túravezetéssel:      20.000 Ft / csoport / 4 állomással
Angol / német nyelvű vezetéssel: 30.000 Ft / csoport / 4 állomással
 

► Fényfestés kerti séta

Fényfestés sétánk sötétedés után nyújt izgalmas időtöltést. Az arborétum területén számos helyen látványos fényjátékkal találkozhatunk. A változatos színeknek és fényanimációknak köszönhetően összesen 8 helyszínen kelnek új életre a növények, a kert ikonikus fái és elevenednek meg a kültéri műalkotások, térelemek. A Folly Fényfestés fényeit minden nap napnyugta után kapcsoljuk fel. Élvezzék az esti séta különleges és izgalmas fényeit arborétumunkban túravezetéssel.
Magyar nyelvű túravezetéssel:      20.000 Ft / csoport
Angol / német nyelvű vezetéssel: 30.000 Ft / csoport
 

► Csapatépítő programok

 • Folly kincsei: Ismeretterjesztő keresőjáték az arborétum kincsei között. A csapatok térkép segítségével önállóan fedezik fel az arborétumi értékeket, különlegességeket. Útközben játékos feladványok színesítik a túrát. (5-10 fős csapatokban) 15 fős létszám felett több csoportra bontva indulnak a csapatok. A győztes csapatot egy üveg Folly borral (vagy szörppel) ajándékozzuk meg. Programár: 5.000 Ft / fő
 • Szőlősgazda kerestetik: Szőlő és bor ki mit tud. Játékos kalandozás a szőlőtermesztés és borkészítés világában. A megismert tudásanyag birtokában csapatokra bontva játékos vetélkedőn vesznek részt a vendégek. A győztes csapatot egy üveg Folly borral (vagy szörppel) ajándékozzuk meg. Programár: 5.000 Ft / fő
 • Szabadulószoba: Kitűnő szórakoztató program, amely kisebb-nagyobb munkahelyi csoportok számára is. Az interaktív játék során 4 vagy 6 helyszín követi egymást (1 - 1,5 órában). Az egyes állomásokról csak akkor lehet tovább indulni a következőhöz, ha a résztvevők sikeresen megfejtették a „virtuális” szobát nyitó, 3 számjegyű kódot. Mindehhez természetesen hasznos és érdekes arborétumi ismeretanyagot kínálunk. A feladatok erőssége választható: egy könnyebb vagy bonyolultabb.
  Magyar nyelvű túravezetéssel:      20.000 Ft / csoport
  Angol / német nyelvű vezetéssel: 30.000 Ft / csoport
 
► Tematikus kerti programok a Follyban
Áprilistól új, interaktív kerti programokkal várjuk vendégeinket. Rendhagyó formában, workshopok és interaktív foglalkozások keretében mutatjuk be látogatóinknak kertünk érdekességeit: gyógyfű-ismertetőnkhöz teakóstolót tartunk, szőlőfajtáinkat pincelátogatással egybekötve mutatjuk be, bekémlelünk a madárodúkba és maglabdacsot készítünk.
 • Folly Herba - gyógynövényeink: Érdeklik a gyógynövények? Van otthon, de nem tudja, mire is jó? Illatok, aromák, gyógymódok - beavatjuk a titkokba, és megismertetjük kertünk gyógyító füveivel. A séta végén megkóstolhatják mindhárom gyümölcs, illetve gyógynövényekből készített teakeverékeinket, hűvösebb hónapokban kellemesen felmelegedést nyújtva. Nyaranta viszont teák helyett a gyógynövényekből készült szörpjeinket kóstolhatják meg (Spring, Tonik, Jegestea, cukormentes citromfű-menta).

  A program ára: 3.900,-Ft/fő a belépőjegyen felül

 • Szőlőtől a borig – kalandozás a tőkék között: Ha kedveli és értékeli a finom borokat, kalandozzon velünk a szőlőtermesztés és borkészítés világában. A Folly nem csupán arborétum, hanem badacsonyi szőlőbirtok és pincészet. A program alkalmával megismerkedhet az itt honos szőlőfajtákkal, a talaj jellegzetességeivel. És hogyan készülnek a Folly díjnyertes borai? Különleges pincelátogatás csak a program résztvevőinek, 3 legjobb borunk megízlelésével. A borok mellé új sós kekszünkből, a parmezános-rozmaringos tallérból is kóstolót adunk.

  A program ára: 3.900,-Ft/fő a belépőjegyen felül

 • Kertem és egyéb állatfajták – interaktív kerti program: Tudja, hogy a madárodúk röpnyílása miért a déli vagy keleti égtáj felé néz? Hallotta mát, hogy nemcsak az énekesmadarak, de a denevérek is kitűnő rovarpusztítói a kertnek? Látott már rovarhotelt közelről? Ha kertünk hasznos állatairól szeretne még többet megtudni, csatlakozzon egy kerti sétára, aminek során madár- és denevérodúkba kémlelünk, egyszerű alapanyagokból rovarhotelt készítünk, és virágbeporzó rovarokat csalogatunk. Szórakoztató játékokkal egybekötött kerti séta, fókuszban a hasznos állatvilág.

  A program ára: 1.900,-Ft/fő a belépőjegyen felül

 • Kertészkedjünk! – kreatív workshop és Follyroll maglabdacs készítés: Kíváncsi arra, hogy lesz egy magból az évek során több méter magas fa? Mi a titka a sikeres ültetésnek, nevelésnek, hogyan gondozzuk a növényt? A program során szemléltetjük a növekedés fázisait és reméljük, hogy a kisebbek is kedvet kapnak a kertészkedéshez. Mire jó a maglabdacs? Készítsen velünk Follyroll-t, melyet hazavihet és otthon fát nevelhet belőle.

  A program ára: 1.900,-Ft/fő a belépőjegyen felül

 
 
 
Általános tudnivalók a programokról
   Létszám: max. 15-20 fő (nagyobb létszám esetén max. 2 csoport)
   Időtartam: 60 -120 perc (programtípus függvényében)
   Elérhetőség: egész évben, előre egyeztetett időpontban, vasárnapok kivételével
   Bejelentkezés: minimum 2 héttel a tervezett program előtt
   Az ár tartalma: a program ára nem tartalmazza az arborétumi belépőjegyet
 
Bejelentkezésével és részletes programajánlatért forduljon hozzánk e-mail-en: info@folly.hu
A programok mellé egyedileg összeállított menü vagy a’la carte vagy menü étkezés, borvacsora kérhető, illetve bor-és szörpkóstolás is igényelhető.

 

Felhívjuk figyelmüket, a 30 fős vagy annál nagyobb busszal érkezőknek, hogy az arborétumig keskeny, egysávos, kanyargós út vezet fel. Ajánlott a buszról az arborétumi feljárónál leszállni (Kápolnavölgyi út 1.), így aszfaltozott úton körülbelül 10-12 perces (600 méter) sétával érhető el a bejárat. Személyszállítással kapcsolatban szívesen segítünk, kérjük, keresse kollégánkat a központi elérhetőségeken. Megközelítésünkhöz térképes segítséget ITT talál

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a vezetett túra mindig pontosan, a leegyeztetett kezdési időpontban veszi kezdetét. Negyedórát meghaladó késés esetén egyéb csoportok felé tett vállalásaink miatt fennáll annak a lehetősége, hogy a kóstolót rövidítve, vagy – egy órát meghaladó késés esetén – egyáltalán nem áll módunkban megtartani.

A programszervező kollégákat kérjük, hogy késés, programcsúszás esetén haladéktalanul tájékoztassák arborétumunkat az alábbi telefonos elérhetőségeken:

+36-70-333-2569 / 1-es mellék VAGY

+36-20-329-2437

Időpontfoglalás előlegfizetéssel lehetséges.

 

Ha kérdése merül fel, klikkeljen ide: https://www.folly.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek-300, vagy írjon nekünk: info@folly.hu .

Keresés