Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Csoportoknak

Különleges atmoszféra, varázslatos balatoni panoráma és százéves cédrusok illata várja azokat látogatóinkat, akik betérnek a Balaton édenkertjébe, a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászatba. A már négy nemzedéknyi múltra visszatekintő családi arborétumban a gondoskodás szinte kézzel fogható: az itt található négy világtáj növényeit 115 év elkötelezett munkája és kitartása élteti.

Ismerkedjenek meg Önök is a kert rejtett kincseivel! Arborétumunk számos minőségi programot kínál azok számára, akik festői környezetben szeretnének eltölteni egy kellemes napot családjukkal, barátaikkal együtt. Az örökzöld kert kellemes feltöltődést nyújthat azok számára is, akik esetleg hiányolják a természet adta nyugalmat és békességet, valamint természetjáró csoportoknak, csapatépítésekre is kiváló választás.

Látogatóinkat többek között vezetett arborétumi sétával, izgalmas bor- és szörpkóstolóval, illetve ínycsiklandó ételekkel várjuk! Amennyiben igényli, szívesen összeállítunk egy javasolt programcsomagot Önnek, Önöknek, de programtípusaink közül szabadon lehet válogatni, ezek részletes leírásai és árai lentebb olvashatók.

Arborétumunk, éttermünk, illetve fogadóépületünk kiválóan alkalmas céges rendezvények és csapatépítő programok lebonyolítására is. Egy ilyen esemény mindig fontos szerepet játszik egy vállalat vagy egy közösség életében, de nem mindegy, hogy hol és milyen körülmények között kerül rá sor. Mi segítünk emlékezetessé tenni ezeket a közös alkalmakat!

 

Belépők:
A csoporttagoknak minden esetben szükséges belépőjegyet váltani. Húsz főt meghaladó csoportok esetén – amennyiben egyösszegű kifizetés történik – 10% kedvezményt biztosítunk a belépőjegy árából. Aktuális belépőinkért kattintson IDE!

 

Program ajánlataink:

 

1.) Vezetett arborétumi séta: 

A badacsonyörsi Folly Arborétum első örökzöldjeit Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette 115 évvel ezelőtt. A hely extra klimatikus adottságainak köszönhetően a messzi földről érkezett ritka növények is gyökeret vertek, ezért az arborétum gondozását a család újabb generációi továbbvitték. Az induláskor alig fél hektárnyi területből ma már öthektáros arborétum lett, ahol több mint 400 fenyőfajta és 200 lombos fa- és cserjeféle virul. A Folly család négy generációjának elkötelezett munkája és kitartása a Balaton édenkertjévé varázsolta a helyet. Az itt található négy világtáj növényei, a különleges cédrusok, ciprusok és borókák egész évben várják a látogatókat

A csoportnak lehetőséget biztosítunk arra, hogy szakmai idegenvezetéssel járhassák végig az arborétumot. A vezetett, egyórás túra közben a résztvevők megismerhetik a Folly család történetét, valamint betekintést nyerhetnek az arborétum kincseibe, növény- és állatvilágába.

Felhívjuk figyelmüket, hogy vezetett túrára való jelentkezést a kívánt időpont előtt min. 48 órával szükséges foglalni 50% előleg befizetésével.

Egyéni látogatókat is szívesen fogadunk vezetett túráinkon, de az ár akkor is a csoportajánlattal megegyező (független a létszámtól).

A vezetett séta mindig pontosan, a leegyeztetett időpontban veszi kezdetét. Negyedórát meghaladó késés esetén egyéb csoportok felé tett vállalásaink miatt fennáll annak a lehetősége, hogy a vezetést rövidítve, vagy – egy órát meghaladó késés esetén – egyáltalán nem áll módunkban megtartani. A hely és a terep adottságai miatt egy csoport létszáma legfeljebb húsz fő lehet.


 

2.) Borkóstoló: 

A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 7 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban. A Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet vezető szőlőfajtáinknak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek.

Ezt a programot azoknak a csoportoknak ajánljuk, amelynek tagjai inkább kötetlenül, egymással beszélgetve, felszólgáló kollégánk segítségével ismerkednének meg a borainkkal és az arborétummal. A kóstoló tartalma a ház boraiból 3x0,5dl bor snack-kel kiegészítve. Amennyiben ennél több tételt szeretnének megkóstolni, az itallapunkon szereplő többi bor közül is választhatnak az ott feltüntetett áron.


 

3.) Öttételes szakmai borkóstoló: 

Borkóstolónkon szakértő segítségével ismerkedhetnek meg borainkkal, borkorcsolyaként házi sajttal és sós aprósüteménnyel kiegészítve. Felhívjuk figyelmüket, hogy a borkóstoló mindig pontosan, a leegyeztetett kezdési időpontban veszi kezdetét. Negyedórát meghaladó késés esetén egyéb csoportok felé tett vállalásaink miatt fennáll annak a lehetősége, hogy a kóstolót rövidítve, vagy – egy órát meghaladó késés esetén – egyáltalán nem áll módunkban megtartani. Foglaláskor 50% előleget szükséges fizetni. A programot minimum 10 fő esetén áll módunkban megtartani.


 

4.) Szörpkóstoló: 

A nyár ízeit, kertünk zamatát, illatos virágaink aromáját és a Balaton-felvidék gyümölcseinek tiszta esszenciáját rejtettük el a Folly Szörpökben. Kézzel készített, kézműves szörpjeink kizárólag friss alapanyagokból, tartósítószer nélkül készülnek. A fahéjas alma és szilva valamint a gyömbér elsősorban a téli napok kedvelt italai, míg a citromfű-menta és levendula tökéletes nyári frissítők. Különlegességünk a fenyőrügy szörp, amit minden év áprilisától főzünk Arborétumunk jellegzetes fenyőinek hajtásaiból.

Kóstoló csomagunk ideális választás, ha kisebb tételekben, egyszerre több ízben is szeretnék megkóstolni szörpjeinket. Klasszikus szörpkóstolónk tartalma:  3 x 0,5 dl szezonálisan változó szirup, 0,5 l szóda, snack. Hígítatlan szörpjeinket így mindenki saját ízlése szerinti töménységben készítheti el a mellé kínált frissítő szódával.

 


 

5.) Étkezés

2019 tavaszán nyílt meg új éttermünk, amely a család több, mint 160 éves egykori lakóházában kapott helyet. A felújított látogatóközpontban a tájba illő, a hagyományokat követő, rusztikus éttermet rendeztünk be, amelyben állandó, friss bisztró kínálattal és hétvégenként szezonális ajánlatokkal, badacsonyi ínyencségekkel várjuk vendégeinket. Csoportjainknak éttermünkben egyedi menüajánlatot kínálunk igény szerint. 35 főig lehetőség van tányérszervizes, azt meghaladó létszám esetén büféasztalos étkeztetésre. Beltérben 50 főt, fedett teraszainkon 40 főt, kültéri asztalainknál pedig akár 200 főt is vendégül tudunk látni.


 

6.) Csapatépítő program 

A Folly munkatársai minden esetben előzetes egyeztetést követően, a felmerülő igények mentén dolgozzák ki a csapatépítő programokat. A csapatépítés keretében többek között lehetőség van vezetett arborétumi sétán részt venni, amelynek során maga az alapító dédunokája, Folly Réka mesél a kert rejtett kincseiről és a Folly család történetéről. A séta és egy finom ebéd után a csapatok interaktív játékokkal, kvízekkel, növényfelismerő feladatokkal is összemérhetik erejüket, de akár a kávékészítés rejtelmeibe is belekóstolhatnak egy workshop keretében. További információkért keressenek az info(kukac)folly.hu címen.

 

A programokkal kapcsolatban minden esetben egyedi ajánlatot készítünk, kérjük írjon nekünk az info@folly.hu címre

 


 

Fontos Információk

 

1.) Megközelíthetőség:

30 fős vagy annál nagyobb busszal csak a badacsonyörsi horgászkikötőnél (kemping autós bejáró) van lehetőség leparkolni, az arborétumig keskeny, egysávos, kanyargós út vezet fel. Ajánlott a buszról az arborétumi feljárónál  leszállni (Kápolnavölgyi út 1.), így aszfaltozott úton körülbelül 10-12 perces (600 méter) sétával érhető el a bejárat. Személyszállítással kapcsolatban szívesen segítünk, kérjük, keresse kollégánkat a központi elérhetőségeken.

2.) Programmódosítás:

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy egy ilyen jellegű kirándulás megszervezése sok apró buktatót és váratlan fordulatot hozhat magával. Éppen ezért, illetve a kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy indulás előtt 48 órával e-mailben és telefonon is jelezze felénk, amennyiben változás következik be az érkezés várható időpontjában vagy akár a létszámban. Ezzel lehetőséget kapunk arra, hogy felkészülhessünk az esetleges változtatásokra, illetve így időben tudjuk jelezni Önöknek, ha egyéb kötelezettségeink miatt mégsem tudnánk a programot a tervezett formában megtartani. A foglalásnál jelzett létszámtól való legfeljebb 10%-os elmaradást akkor áll módunkban a kiajánlott és elfogadott árban is érvényesíteni, amennyiben ezt legalább 24 órával az érkezés előtt jelzik felénk.


 

ELŐZETES JELENTKEZÉS/ajánlatkérés 20 fő feletti létszámú CSOPORTOK RÉSZÉRE

Minimum 48 órával a tervezett program előtt!

 


Keresés