Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Csoportoknak

Ha csoporttal, baráti társasággal érkezne hozzánk, esetleg céges rendezvényhez keres a megfelelő helyszínt, akkor a legjobb helyen jár. Az Arborétum, a borozóteraszaink illetve a fogadó épületünk kiváló terep lehet céges rendezvényeknek és csapatépítő programoknak is. Engedje, hogy segítsünk egy nem mindennapi helyszínnel emlékezetessé tenni céges rendezvényeit. Legyen Nálunk a meeting, csapatépítés, kirándulás. 

PROGRAMAJÁNLÓ CSOPORTOS LÁTOGATÓK SZÁMÁRA

Különleges atmoszféra, varázslatos balatoni panoráma és százéves cédrusok illata várja azokat a látogatókat, akik betérnek a Balaton édenkertjébe, a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászatba. A már négy nemzedéknyi történelemre visszatekintő családi arborétumban a gondoskodás szinte kézzel fogható: az itt található öt világtáj növényeit 115 év elkötelezett munkája és kitartása élteti.

Ismerkedjenek meg Önök is a kert rejtett kincseivel! Arborétumunk számos minőségi programot kínál azok számára, akik festői környezetben szeretnének eltölteni egy kellemes napot családjukkal, barátaikkal együtt. Az örökzöld kert kellemes feltöltődést nyújthat azok számára is, akik esetleg hiányolják a természet adta nyugalmat és békességet, valamint természetjáró csoportoknak, csapatépítésekre is kiváló választás.

Látogatóinkat többek között vezetett arborétumi sétával, izgalmas bor- és szörpkóstolóval, illetve ínycsiklandó ételekkel várjuk! Amennyiben igényli, szívesen összeállítunk egy javasolt programcsomagot Önnek, Önöknek, de programtípusaink közül szabadon lehet válogatni, ezek részletes leírásai és árai lentebb olvashatók.

Belépők:
A csoporttagoknak minden esetben szükséges belépőjegyet váltani. Húsz főt meghaladó csoportok esetén – amennyiben egyösszegű kifizetés történik – 10% kedvezményt biztosítunk a belépőjegy árából.

Felnőtt: 1.200,- HUF

Nyugdíjas: 700,- HUF
Tanuló (6-18 év): 700,- HUF

 

Választható programjaink:

 

1.) Vezetett arborétumi séta: 10 000 Ft/csoport

A badacsonyörsi Folly Arborétum első örökzöldjeit Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette 115 évvel ezelőtt. A hely extra klimatikus adottságainak köszönhetően a messzi földről érkezett ritka növények is gyökeret vertek, ezért az arborétum gondozását a család újabb generációi továbbvitték. Az induláskor alig fél hektárnyi területből ma már öthektáros arborétum lett, ahol több mint 400 fenyőfajta és 200 lombos fa- és cserjeféle virul. A Folly család négy generációjának elkötelezett munkája és kitartása a Balaton édenkertjévé varázsolta a helyet. Az itt található öt világtáj növényei, a különleges cédrusok, citrusok és borókák egész évben várják a látogatókat

A csoportnak lehetőséget biztosítunk arra, hogy szakmai idegenvezetéssel járhassa végig az arborétumot. A vezetett, egyórás túra közben a résztvevők megismerhetik a Folly család történetét, valamint betekintést nyerhetnek az arborétum kincseibe, növény- és állatvilágába.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a vezetett séta mindig pontosan, a leegyeztetett időpontban veszi kezdetét. Negyedórát meghaladó késés esetén egyéb csoportok felé tett vállalásaink miatt fennáll annak a lehetősége, hogy a vezetést rövidítve, vagy – egy órát meghaladó késés esetén – egyáltalán nem áll módunkban megtartani. A hely és a terep adottságai miatt egy csoport létszáma legfeljebb húsz fő lehet.


 

2.) Sétálós borkóstoló: 2 900 Ft/fő

A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 7 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban. A Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet vezető szőlőfajtáinknak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek.

Ezt a programot azoknak a csoportoknak ajánljuk, akiknek tagjai inkább kötetlenül, egymással beszélgetve ismerkednének meg a borainkkal és az arborétummal. A kóstoló tartalma az itallap kínálatából tetszőlegesen választott 3x1dl bor, borkorcsolyaként sajtválogatással kiegészítve. Amennyiben ennél több tételt szeretnének megkóstolni, az itallapunkon szereplő többi bor közül is választhatnak az ott feltüntetett áron.


 

3.) Öttételes szakmai borkóstoló: 4 500 Ft/fő

Borkóstolónkon szakértő segítségével ismerkedhetnek meg borainkkal, borkorcsolyaként sajtválogatással kiegészítve. Felhívjuk figyelmüket, hogy a borkóstoló mindig pontosan, a leegyeztetett kezdési időpontban veszi kezdetét. Negyedórát meghaladó késés esetén egyéb csoportok felé tett vállalásaink miatt fennáll annak a lehetősége, hogy a kóstolót rövidítve, vagy – egy órát meghaladó késés esetén – egyáltalán nem áll módunkban megtartani. Foglaláskor 50% előleget szükséges fizetni. A programot minimum 10 fő esetén áll módunkban megtartani.


 

4.) Szörpkóstoló: 4 000 Ft (max. 10 fős csoport)

A nyár ízeit, kertünk zamatát, illatos virágaink aromáját és a Balaton-felvidék gyümölcseinek tiszta esszenciáját rejtettük el a Folly Szörpökben. Kézzel készített, kézműves szörpjeink kizárólag friss alapanyagokból, tartósítószer nélkül készülnek. A fahéjas és a gyömbér elsősorban a téli napok kedvelt italai, míg birsalma, citromfű és levendula tökéletes nyári frissítők. Különlegességünk a fenyőrügy szörp, amit minden év áprilisától főzünk Arborétumunk jellegzetes fenyőinek hajtásaiból.

A kóstoló tartalma az itallap kínálatából tetszőlegesen választott 3x1 liter szörp, amit kancsókban szolgálunk fel hangulatos éttermünkben, így vendégeink kényelmesen, kötetlen beszélgetés mellett kóstolhatják meg ezeket a különleges kézműves italokat. (Húsz fős csoport esetében értelemszerűen 3x2 liter szörpöt lehet megkóstolni 8 000 Ft ellenében.)


 

5.) Étkezés

2019 tavaszán nyílt meg új éttermünk, amely a család több, mint 160 éves egykori lakóházában kapott helyet. A felújított látogatóközpontban a tájba illő, a hagyományokat követő, rusztikus éttermet rendeztünk be, amelyben állandó, friss bisztró kínálattal és hétvégenként szezonális ajánlatokkal, badacsonyi ínyencségekkel várjuk vendégeinket. Amennyiben igény van rá, a csoportok részére éttermünkben étkezési lehetőséget is biztosítunk. Lehetőség van büfé-, illetve tányérszervízes étkezésre – beltéren maximum 75 fő részére, kültéren akár 200 fő részére. Az étkezésre kérje közvetlen ajánlatunkat!


 

Fontos Információk

 

1.) Megközelíthetőség:

30 fős vagy annál nagyobb busszal csak a badacsonyörsi horgászkikötőnél (kemping autós bejáró, fotók mellékelve) van lehetőség leparkolni, mivel az arborétumig eléggé keskeny út vezet fel. Érdemes viszont leszállni a buszról az arborétumi feljárónál (Kápolnavölgyi út 1.), így aszfaltozott úton körülbelül 10-12 perces (600 méter) sétával elérhető a bejárat. Tapolcai személyszállító vállalkozó 8+1 fős kisbusszal fordulóként bruttó 8 ezer forintért vállalja a csoportok felhozatalát, de ennek részleteit kérjük, hogy vele egyeztessék: Bíró László, +36 20 5795 965

2.) Programmódosítás:

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy egy ilyen jellegű kirándulás megszervezése sok apró buktatót és váratlan fordulatot hozhat magával. Éppen ezért, illetve a kellemetlenségek elkerülése végett kérjük, hogy indulás előtt 48 órával e-mailben és telefonon is jelezze felénk, amennyiben változás következik be az érkezés várható időpontjában vagy akár a létszámban. Ezzel lehetőséget kapunk arra, hogy felkészülhessünk az esetleges változtatásokra, illetve így időben tudjuk jelezni Önöknek, ha egyéb kötelezettségeink miatt mégsem tudnánk a programot a tervezett formában megtartani. A foglalásnál jelzett létszámtól való legfeljebb 10%-os elmaradást akkor áll módunkban a kiajánlott és elfogadott árban is érvényesíteni, amennyiben ezt legalább 24 órával az érkezés előtt jelzik felénk.


 

ELŐZETES JELENTKEZÉS/ajánlatkérés CSOPORTOK RÉSZÉRE

 


Keresés