Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Márton-nap

Márton-nap Idén novemberben is eljön Szent Márton napja, amihez több népszokás is kapcsolódik. Ezek közül  kétségkívül a Márton-napi lakoma a legkellemesebb. Széles körben ismert az a legenda, amely szerint Szent Márton egy baromfiólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták választani, de a ludak elárulták gágogásukkal. Bár a néphit úgy tartja, szegény libáknak ezért kell bűnhődniük, valójában azért kerülnek ekkortájt mindannyiunk asztalára, mert novemberben már le lehet vágni a tömött libát.

Az őszies színekben pompázó Follyban évek óta Márton-napi borvacsorával várjuk vendégeinket a november 11-ét megelőző és az azt követő hétvégén – nincs ez másként most sem. Idén újdonság, hogy séfünk nem csak libaétellel, de más, szárnyasból készült fogásokkal is készül. Az impozáns menühöz összeállított borsorban Rajnai rizling, Olaszrizling, Cédrus és Boróka vörös boraink kóstolhatók meg.

A Márton-napi gasztroélményt kerti sétával kötjük össze. Érdemes velünk tartani, mert november elején is csodaszép az arborétum: páfrányfenyőink sárgába, az európai vörösfenyő aranysárgába, míg a kínai mamutfenyő a rozsdabarna árnyalataiba öltözik. A sétákon megnézzük a rózsaszín és drapp színben játszó díszfüveket, évelő ágyásainkban az őszi zsályákat, a kékszakállt és a pirosba öltözött kecskerágókat is.

A libanapi borvacsorák kezdési időpontja: 17:00 óra, sétáink ezt megelőzően, 15:30-kor indulnak.

További információ ITT

Keresés