Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Idén sem maradnak fenn a tobozok a Folly fenyőin!

2021-ben kicsit később érnek be a tobozok, mint ahogy arra számítottunk, éppen ezért hagyományos szüretünket december 11-re, advent harmadik hétvégéjére tettük.

A tobozszüret napján két vezetett túrát indítunk, 11 és 14 órakor. A túrákat tobozbemutatóval zárjuk.

Az egész kertet érintő kirándulások során kollégánk speciális technikával mászik fel egy-egy atlasz- vagy himalájai cédrusra – hogy melyikre pontosan, ez közvetlenül a szüret előtt dől el. Nagyon örülünk, hogy idén is útba tudjuk ejteni az óriástobozú fenyőket, hiszen a tavalyi látványos, alpintechnikai eszközökkel betakarított óriástobozok szürete után most is találtunk érett tobozokat a fákon.

 

 

A tobozok kizárólag magfogás céljából kerülnek leszüretelésre, nem vihetők el, de a szüret napján a Folly ajándéktobozokkal kedveskedik a vendégeknek, akik erdei fenyő, feketefenyő, himalájai selyemfenyő, mexikói selyemfenyő és ciprus tobozok közül választhatnak majd.

 

 

A tobozok szüretelése minden évben egyedülálló élmény a Follyban, akik ezen a napon ellátogatnak hozzánk, kipróbálhatják az erre a napra összeállított speciális csomagajánlatunkat, amelynek tartalma a felnőtt belépő mellett 3 fogásos étkezés és egy saját nevelésű ciprus magonc.

 

· Toboz ki-mit-tud:

 

Az atlaszcédrus tobozai könnyen felismerhetők a tojásdad alakjukról. A himalájai cédrus tobozai is hasonló formájúak, de az atlaszcédrusénál nagyobbak. A tobozok a nemzetség minden példányánál éretlenül zöldek, majd bebarnulnak, végül sötétbarnán, tobozpikkelyekre szétesve hullanak le a fáról, miközben elhullatják a magjaikat. Az óriástobozú fenyők érett tobozai 30–40 cm hosszúak és 20-30 cm szélesek is lehetnek.

 

Rossz idő esetén pótnap: december 18., szombat.

 

 

Keresés