Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Évvége a Follyban

Évvége a Follyban

Az év utolsó hónapja idén is elérkezett. A készülődés, a várakozás, a virrasztás megszentelt időszaka. Az Ünnepek időszaka. Nemrég még levendulát szüreteltek a szörpfőzőink, de a legrövidebb nappalokkal azért - még ha kicsit megkésve is, de - megérkezett a tél. Ilyenkor decemberben nem csak mi emberek, de a kert, az arborétum élőlényei is megpihennek, kivételt talán csak a madarak jelentenek, hiszen ők élénkebbek és éhesebbek, mint korábban, és kedves madárcsicsergéssel hálálják meg, ha a leghidegebb napokban is etetjük őket.

A gyakran látott kék és széncinegék, erdei pintyek, vörösbegyek, zöldikék és fekete rigók mellett ritka vendég hangja zengi be ezekben a hetekben a kert alsó részét: a figyelmes vendég meglesheti és meghallgathatja a gyönyörű, „pettyes felöltőbe bújt” fenyőrigókat is.

A látogatók egy rövidebb sétát, jókedvű kerti programot követően már az ünnepi díszekbe öltözött étterem meleg falai között beszélgetnek egy forró levest kanalazva vagy meleg italokat kortyolgatva, mások még dacolnak a mínuszokkal és elkészítik az idei utolsó szelfiket a kertben – a Folly betűknél vagy a szaletlikben, háttérben a Balatonnal vagy az örökzöld faóriásokkal.

Eközben készülnek a Folly ajándékcsomagjai a helyi „Mikulásgyárban”, ahol kollégáink szorgalmasan készítik össze a karácsonyi meglepetéseket.

Kertészeink téliesítenek, mulcsoznak, támfalakat javítanak, ágyásokat létesítenek, az esős-havas napokon a tobozokból, termésekből kinyert magokat szelektálják, csomagolják.

A tél a kültéri bútorok karbantartásának ideje is. Ezekben a hetekben kerül sor a kerítésfelületek kezelésére, és ekkor újítjuk fel (csiszoljuk le és olajozzuk újra) a grillterasz padjait, így tavasztól vendégeink már a megújult ülőalkalmatosságokon pihenve fogyaszthatják el ebédüket vagy vacsorájukat.

A boros pincében már izgatottan várják a januári palackba kerülést a rozé tételek és már élezzük a metszőollókat – az új év hamarosan elhozza az első metszéseket is a mintegy 10 hektárnyi szőlőültetvényen.

És persze tervezzük a jövőévet – változatos programokkal készülünk az ünnepi időszakra, majd az azt követő Nyílt Napokra, de már a nyári időszak eseményei is körvonalazódnak.

Reméljük, jövőre is sok látogatónak mutathatjuk meg a Balaton édenkertjét, addig is búcsúztassuk együtt az évet, készüljünk közösen az ünnepekre!

 

 

Keresés