Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Új fogások a Follyban

Új fogások a Follyban

Áprilistól új étlappal várjuk vendégeinket éttermünkben és grillteraszunkon. A friss ízeket felvonultató étlapról, a mögötte rejlő elképzelésekről séfünket, Turcsics Gábort kérdeztük:

Mik voltak a fő szempontok a tavaszi étlap összeállításánál?

A tavaszi-nyári étlap összeállításánál fontos szempont volt a fogások szezonhoz igazítása, gondolok itt arra, hogy könnyedebb, meleg időben is fogyasztható ételeket is felvettünk a kínálatba. Az új étlap megírása során a keresleti, fogyasztói tendenciákra is figyelemmel voltunk. A bisztro-jelleget, a családias hangulatot mindenképpen fenn szerettük volna tartani, fontos számunkra a minőségi, szezonális, friss alapanyagok napi használata és a gyors elkészíthetőség. Étlapunk ennek megfelelőn rövid, de egyaránt megtalálhatók rajta az ételallergiával élők számára kínált mentes fogások, a húsmentes ételek és a legkisebbeknek kínált összeállítások is.

Odafigyeltünk arra is, hogy az étlapon szereplő fogások passzoljanak a Folly boraihoz. Új étlapunk ételeire leginkább a letisztult ízvilág a jellemző – kivétel ez alól talán csak a hagyományos ízjegyeket felvonultató Bakonyi sertésszűz.

 

A Folly fűszerkertjében termett fűszerek közül mit használtok az új étlap fogásainak ízesítésekor?

Gyakorlatilag az összes fűszernövényünket használjuk, felhasználjuk, így például a vegán brassóihoz a kertben termett majorannát. A legényfogó levest a fűszerkertben található tárkonnyal, a gyümölcslevest pedig saját termesztésű citromfűvel ízesítjük. 

Melyik a kedvenc fogásod?

Marhapörkölt, kovászos kenyérrel, de könnyen elcsábulok egy-egy hétvégi ajánlatra is, amikor abból főzünk kis mennyiségben, ami éppen érik, terem, aminek – hogy úgy mondjam – szezonja van.