Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Havi programnaptár

Tavaszi kerti séták

A májusi kerti séták témája: „Festővásznak modelljei”

- jelentkezés: a helyszínen, a bejáratnál
- a családi kerti séta ára a belépőjegyen felül 1500 Ft/fő
- az egyes programokon maximum 20 fő vehet részt alkalmanként

 

Május 20-22.:
Május harmadik hétvégéjén a Follyban is Bortriatlon - Szürkebarát hétvége lesz. A hétvége kapcsán mi is részt veszünk a pecsétgyűjtő akcióban, a hat különböző pecsétért mi Boróka fehér bort adunk. Három napon át 1.500 Ft-ért kínáljuk a háromtételes borkóstolót, 21-én pedig borvacsorát hirdetünk. A borvacsorára előzetes jelentkezés szükséges, jegyek vásárolhatók ITT

Május harmadik hétvégéjén ünnepeljük a növények nemzetközi napját is – ennek keretében Cédrus Napokat tartunk a Follyban. Kerti sétánk során útbaejtjük kertünk büszkeségeit, a legszebb cédrusokat, növényárudánkban mindenre, ami cédrus 10 %-os helyszíni árengedményt adunk és szeretettel ajánljuk kóstolásra Cédrus borunkat – akár az étteremben, akár a szombati borvacsora keretében.

Kerti séták a hétvégén:
Május 21-én: 13:00 és 16:00 órakor
Május 22-én: 13:00 és 16:00 órakor

 

További programok:

- 05.29.: Gyereknap és Arborétumok Napja a Follyban
- 06.03.: „Légy ott a kertben” Nap - 4 kerti sétával (a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, regisztráció május 26-tól indul)

 

Pünkösdi hétvége a Follyban

Az első júniusi hétvégén Pünkösdöt, a Szentlélek eljövetelét ünnepeljük. Ezen a hétvégén hosszított nyitvatartással, változatos kerti sétákkal, Pünkösd vasárnap borvacsorával várja látogatóit a virágba borult, énekes madarak és kabócák énekétől hangos Folly Arborétum.

Mi is csatlakoztunk a június 3-5. között megrendezésre kerülő „Légy ott a kertben / „Rendez-vous aux jardins” francia kezdeményezéshez!

A június első hétvégéjén, évente más-más tematikával megrendezésre kerülő rendezvénysorozat 2003-ban indult azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet kertörökségünk megóvásának fontosságára. Az idei év témája: „Kertek és Klímaváltozás”.

Június 3-án, pénteken összesen négy, ingyenes, másfél óra időtartamú, a kert és klímaváltozás témájára fókuszáló vezetett túrát hirdetünk: 

középiskolás diákok számára: 
- ingyenes vezetett kerti séta - Kertek és Klímaváltozás tematikájára fókuszálva 
- időpontok: 9:00 és 11:00 óra 
- a szervezett vezetett túrákon ingyenes a részvétel, a program regisztrációköteles, a túrákon alkalmanként maximum 30 fő vehet részt 

nagyközönség számára: 
- ingyenes vezetett kerti séta - Kertek és Klímaváltozás tematikájára fókuszálva 
- időpontok: 14:00 és 18:00 óra 
- a szervezett vezetett túrákon ingyenes a részvétel, a program regisztrációköteles, a regisztráció május 26. és június 2. között lehetséges az info@folly.hu e-mail címen. A túrákon alkalmanként maximum 20 fő vehet részt.

 

Június 4-én szombaton és június 5-én vasárnap is szervezünk vezetett kerti sétákat. A 11 és 16 órakor kezdődő sétákra nem szükséges előzetes regisztráció, jelentkezés a helyszínen, a program ára a belépőn felül: 1500 Ft/fő.

Június 5-én 18 órától Folly borvacsorára várjuk az érdeklődőket. A program ára: 16.900 Ft/fő, tartalma: belépő, vezetett kertlátogatás 16:00 órától, 5 fogásos vacsora és az 5 tételes borkóstoló. A programra előzetes jelentkezés szükséges, jegyek

vásárolhatók: https://www.folly.hu/webshop#slesemeny-jegyek

 

Menüsor és borsor:
-Füstölt kacsamell édesköménysaláta / Boróka fehér’21 

-Marhagulyásleves, házi kenyér (G) / Rajnai rizling ’20

-Spárgás árparizottó / Budai zöld’21 

-Tépett sertéstarja, kenyérlepény, babmajonéz, marinált hagymák (L,G) / Cédrus 

-Meggyes-mákos pite (G,L,E,M) / Boróka vörös’19