Péter-Pál-napi kovászos kenyér workshop

Hogyan készül nálunk a semmihez sem fogható, illatos, puha kovászos kenyér? Fél napos, az aratás kezdésére időzített, kovászos kenyér workshopunkon elmondja és megtanítja Turcsics Gábor, a Folly séfje.

► Dátum: 06.29. (vasárnap)
► Időpont: 9:30-16:00 (a program időtartama: 6 és fél óra)

► A program részletei:

  • A 6,5 órás workshopot saját kovász készítéssel kezdjük. Elmondjuk, hogyan kell gondozni, nevelni a kovászt. A kovász hazavihető és a megfelelő idő után felhasználható az otthoni sütéshez. 
  • Nálunk az első lépéstől kezdődően a saját kenyerén dolgozik minden résztvevő, tehát nem készülünk előre elkészített, megkelesztett tésztával. Mindenki a saját tésztáján dolgozva tanulja meg a dagasztás, hajtás, formázás minden csínját-bínját, lépését. Minden fontos mozdulatot és technikát közösen veszünk át. Tekintettel arra, hogy a kovászos kenyér kelesztése hosszú idő, a tésztákat mindenki hazaviheti és otthon fejezheti be, sütheti ki. 
  • A szakajtót a tésztához mi biztosítjuk.
  • A workshopon ebéddel, szörpkóstolóval és a cukrászműhelyünkbe történő rövid kiruccanással várjuk az érdeklődőket. 

► Ár: 24.900 Ft/fő, amely magába foglalja

  • az arborétumi belépőjegyet
  • a workshopon való részvételt
  • az alapanyagokat, a haza vihető kovászt és a szakajtóban a nyers kenyeret
  • egy egyfogásos ebédet és egy Folly szörpkóstolót
  • és egy grátisz pogácsa- és parmezános keksz készítést

Online vásárolja meg programjegyét >>