Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Nyomozó jegyzetei - 3

HANGANYAG formájában

 

3. nap: szeptember 12.

„Ma bejött a rendőrőrsre egy nő, hogy feljelentést tegyen Balaton, az öreg óriás ellen. Tőle tudtam meg, hogy a szeptember elején bekövetkezett természeti katasztrófához az öreg óriásnak jelentős köze volt. A nő elmondása szerint – aki saját magát Badacsonyi Hableánynak nevezte meg – Balaton tönkretette az Ő és a többi sellő lakhelyét. Ezért kívánt feljelentést tenni.  

Eléggé rátarti volt, fennhéjázva beszélt, de meglehetősen jól informált volt. Annak ellenére, hogy az élete jelentős részét a vízben éli, mégis igen sok mindent tud a szárazföldön történtekről. Állítása szerint a Badacsony, azaz a hegy – aki egyben a kedvese is – minden információval ellátja, ami a hegyen zajlik. Így nemcsak Balatont, de Halápot is ismerte: személyesen ugyan nem találkozott vele, de számos, igen részletes információval tudott szolgálni róla. Még a Csillához fűződő kapcsolatáról is tudott és Vilmos személye sem volt ismeretlen a számára.  Mindezek miatt tanúként is kihallgattam az ügy felderítése érdekében. 

Azonban volt valami az általa elmondottban, amit másként írt le, mint ahogy azt megelőzően Csilla és Vilmos mesélte el. A Badacsonyi Hableány szerint az emberek azért mentek nagy zajt csapva az erdőbe, hogy hazahozzák Csillát. Tehát az emberek megmozdulásának az oka nem a megfélemlítés, az erő fitogtatása volt, hanem a szerelem ereje két ember között. A Hableány inkább egy szép szerelmi történetként mesélt az ügyről: a szerelem győzedelmeskedése a barátság felett. Nagyon romantikus, kár, hogy halállal végződik. Szerelemféltés némi csavarral? Erre még eddig nem is gondoltam. Mi van, ha Haláp, maga is szerelmes volt Vilmosba? Szép szál legény még férfi szemmel is. És mivel ez az érzés csak plátói lehetett, sőt Csilla Vilmost választotta barátságuk helyett, ez okozta a tragédiát. 

Mi van, ha tényleg nem a támadás volt a cél! Ha tényleg, csak Csillát szerették volna véglegesen hazahívni! Ha az embereknek nem volt semmi közük Haláp halálához, akkor talán tényleg a bánat és a magány késztette az áldozatot a tettére?”

Kedves Játékos! Mielőtt tovább haladnál a nyomozásban, válaszolnod kell az alábbi kérdésre! Jó válasz esetén, kinyithatod a harmadik borítékot! 


Melyik európai város jelképe, Andersen mesefigurájának, a Kis hableánynak bronzszobra? 

a)    Koppenhága

b)    Malmö

c)    Oslo

Keresés