Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Nyomozó jegyzetei - 1

HANGANYAG formájában

 

1. nap: szeptember 10.


„A fenti napon, a késő délelőtti órákban érkeztem a badacsonyi rendőrőrsre. A Teve utcai rendőrkapitányságról rendeltek ide, hogy a helyi szerveknek segítsek egy nyomozásban. Szeptember 2-án történt haláleset körülményeit és pontos okát kell felderítenem. Az ügyben eljáró nyomozó őrmester, Szabó Tibor napokkal ezelőtt életét vesztette, így a helyi őrs vezető nyomozó nélkül maradt. 

Az első utam egyenesen a tett helyszínére vezetett, azaz a Badacsony hegy északi lábához. A holtestet egy pásztor fedezte fel. (Még vele is beszélnem kell!!) 
A tett helyszínét szalagokkal kerítették körbe, de enélkül is könnyen rá lehet találni, mert a fű igen nagy foltban letaposott, mintha gépekkel simították volna le. 
A halottkém jelentése alapján az áldozat a szikláról való zuhanás utáni becsapódás következtében halt meg; testén jelentős zúzódások találhatóak, továbbá a bal lábán nyílt törést szenvedett. A halottkém a jelentésében a halál módjaként balesetet jelölt meg, de az okát majd a toxikológiai eredmény után lehet ténylegesen kimondani. Jelenlegi ismeretek alapján úgy tűnik, hogy idegenkezűség nem történt, de a baleset igen gyanús. Továbbá az áldozat személye is érdekessé teszik az esetet: az áldozat mérteti nem éppen szokványosak.

Érkezésem napján, a délutáni órákban hallgattam ki az ügy első tanúját, Csillát. Ő az áldozat barátnője volt. A tanú a kihallgatás során eleinte szomorúnak tűnt. Viszont, mikor arról kérdeztem, hogy mikor látta az áldozatot utoljára, a szomorúsága átcsapott nyugtalanságba. Folyton a szoknyája szélét morzsolta, és már alig nézett a szemembe a beszélgetés során. Ha tényleg mély barátság alakult ki az áldozat és közötte, akkor a szomorúság érthető. De a nyugtalansága kérdéseket vet fel bennem.  Nem vagyok teljesen biztos abban, hogy azon a kora őszi napon nem tudott az emberek szándékáról. Egy mondata megfogott: „otthagytam Őt, mert féltettem a mátkámat.” 

Kitől féltette? Önmagától, hogy olyat csinál, aminek rossz vége lehet? Például a többiekkel együtt bántaná Halápot? Vagy éppen ellenkezőleg, a falubeliekre támadna, hogy megvédje a mátkája óriásbarátját? Azaz Halápot akarta volna óvni a többiekkel szemben? 
És mi is volt az emberek célja? Megfélemlítés? Megleckéztetés? Vagy akár még rosszabb?
Ha ezt tudta, vagy akár csak sejtette, miért nem mondta el Halápnak? Miért nem figyelmeztette Őt a várható veszélyről? Miért szaladt csak úgy el és nem nézett vissza? Miért hagyta Őt magára?

És ami felbosszantott, az egy hiányzó jegyzőkönyv volt. Csilla állítása szerint, Ő azonosította a holtestet, de ennek semmi nyoma a rendőrőrsön. Remélem nem lesz több hiányosság a nyomozás későbbi szakaszában!”

 

Kedves Játékos! Mielőtt tovább haladnál a nyomozásban, válaszolnod kell az alábbi kérdésre! 
„A fentiekben olvasott történet szereplőjéhez (a tanúhoz) egy négyjegyű kódszám köthető. Fejtsd meg, hogy melyik az!”

a)    0511

b)    1213

c)    0422

Keresés