Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Meseösvény - kiindulópont

Kedves gyerekek és játékos felnőttek! 

Ha ezt a QR kódot a mobil telefonoddal beolvastad, akkor egy „Meseösvény” állomásai között haladva, egy kedves mesén keresztül megismerheted a Folly Arborétum történetét. A mesélő egy Európai vörös mókus – Móki – lesz, aki itt az arborétumban él a családjával. Ha érdekel az általa elmondott történet, akkor követned kell a kódok beolvasása után kapott utasításokat. 


A mese során összesen 6 meseállomást fogsz felkeresni önállóan, azaz a saját tempódban haladsz, időkorlát nincs. A felkeresett helyszínekkel az arborétum jelentős részét járod majd be. A QR kódokat irányjelző fa oszlopokra helyeztük el. Fontos, hogy a sárga hátterű, Meseösvényhez tartozó kódokat szabad csak figyelembe venni, annak mentén kell haladni! 


Hogy pontosan merre menj, abban segít egy szöveges leírás és a következő helyszínen készült tereptárgy képrészlet formájában. Ezeket is a kódok beolvasása után tudhatod meg. Végig meglévő utakon kell haladnod, ami hol térkő, hol terméskő, illetve az arborétum felső részein mulcsos borítású. Ne térj le az útról, csak ott, ahol erre lehetőséget kapsz! 


Az állomások közötti továbbhaladáshoz helyszínenként egy feladat vár rád. Egy versikét kell elolvasnod, ami alapján meg kell fejtened, hogy a bemutatás melyik fát jellemzi. Ezen fák mindig az adott meseállomás közvetlen közelében helyezkednek el, tehát nézz körbe és szemlélődj! A megfejtéshez adunk némi segítséget, amit felhasználhatsz!


A játék ingyenes és kortól független. Ha szívesen részt vennél egy jó mókában, tarts Mókival!

Jó játékot kívánunk! 

 

Menj egyenesen előre a kövezett úton és ahol az út térszerűen kiszélesedik, keresheted az első meseállomást, melynek megtalálását az alábbi képrészlet is segítheti! 

Keresés