Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

hu
en

Kinyitott az Arborétum!

 

 

Idén is elérkezett a tavasz, az újrakezdés és a megújulás időszaka. A tavasz első hónapját virágzó növényekkel köszönti a március 10-én újra megnyitott Folly Arborétum. Hagymás virágaink már most gondoskodnak róla, hogy vidám színekbe öltözzön a kert: krókuszok, nárciszok, jácintok és tulipánok díszítik az arborétumot – ez utóbbiak még csak most bújnak, de törpe nárciszaink teljes virágzásban vannak. Nagy területen nyílik a sárga színekben pompázó téltemető is, amely általában már február végén virágba borítja az erdők avarját, ezért télikének is nevezik. Nagy örömünkre a mandulafák is elkezdték kibontani rózsaszín szirmaikat, bódító illatukra azonban még várnunk kell. De nem maradunk virágillat nélkül: a grillpult mellett található nyugat-kínai bogyóspuszpáng éppen intenzív illatával hívja fel magára a figyelmet – nemcsak a mienkét, de a tavasszal ébredező rovarokét is. A kert énekesmadarai meghálálják a téli gondoskodást: fekete rigók, széncinegék és tengelicek énekétől hangos a márciusi arborétum.

 

 

Nemcsak kertünk, de növényárudánk is kinyitott. A tavaszi kerti munkákhoz, a kertek szépítéséhez kapcsolódva különféle cédrusoltványokkal, talajtakaró borókák széles választékával várjuk a vásárlókat. Idén is kapható a saját szaporítású orvosi zsálya, az ezüstös margitvirág csakúgy, mint az évek óta kedvelt himalájai cédrus magoncok.

Mindeközben nemcsak a kertben, de a színfalak mögött is sokat dolgozunk azon, hogy a Folly saját kézműves termékeinek széles választékával várhassuk a látogatókat, vagy akik nem jutnának el hozzánk, azok a webshopon keresztül vásárolva „belekóstolhassanak” a Follyba. A várvavárt nyitást újonnan palackozott borainkkal ünnepeljük. Február végén palackba került a 2020-as Budai zöld borunk. Az új címkés Budai zöldön a platánkérgű diófenyő (Pinus bungeana) kérge köszön vissza. Fogyaszthatjuk önmagában, kiélvezve a terroir adta, a fajta által bemutatható mineralitást, de tökéletes kiegészítője lehet egy gazdagabb étkezésnek is! Ízében ásványos jegyei mellett zöld, már–már fenyőgyantás illatjegyek jelentkeznek. Március második hetében lepalackozzuk Boróka rozé borunkat is, amely egy enyhén fűszeres, gazdagon gyümölcsös kékfrankos-pinot noir házasítás. Borainkat, szörpjeinket, teáinkat és meleg ételválasztékunkat szeretettel kínáljuk elvitelre.

 

 

A tavaszi napsugarak az újjászületés reményét hordozzák. Legyünk minél többet a szabad levegőn és a természetben! Egy arborétumi séta lélegzetelállító panoráma ölelésében, a Folly cédrusai, ciprusai között egyedülálló élmény – főleg a mögöttünk álló, bezárkózós téli hónapok után. Találkozzunk a Follyban, vigyázzunk egymásra a Follyban is!