Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Aktuális

2024. 07. 04. 14:15:28
Nyáreste, grill, vacsora Egy szelet finoman fűszerezett, grillezett marha spitz-et vacsorára? Vagy ajánlhatjuk inkább a grillezett kacsamellet csemege kukoricával és kevert zöld salátával? Bármelyikre esik is a választás, biztosan nem fog csalódni!
2024. 07. 03. 14:05:10
Hosszúlépés séták a Follyban is Egy hely, ahol a századforduló óta gyarapszik egy egyedülálló örökzöld gyűjtemény és egy hely, ahol évszázadok óta rejtőzik az erdő mélyén egy kolostor – mindez csak pár kilométerre egymástól az Örsi-hegy két oldalán. Június 29-től közös sétán járhatjuk be a Folly Arborétumot és a Salföldi Pálos kolostorromot.  
2024. 07. 02. 12:26:34
Csupavirág arborétum

Kertünk virágzó növényeinek mesés látványa a forró nyári napokon is elvarázsolja a látogatókat: egy kellemes séta az arborétumban az árnyas fák és a vidám színekben tündöklő évelők között egyedülálló élmény. Akár kedvünkre kalandozunk a kijelölt sétautakon, akár a tobozkiállításhoz kapcsolódó tobozkörutat járjuk be, sétánkon végig kísér minket a szerelmes kabócák éneke és a csodás balatoni panoráma. Most egy, a kert alsó részét bemutató, rövid sétára invitáljuk olvasóinkat.

2024. 04. 22. 00:00:00
Továbbra is aranyakban utazunk
A Folly Arborétum elképzelhetetlen a kertet körbe ölelő szőlőültetvények nélkül. A kéknyelű, szürkebarát, budai zöld és  rajnai rizling táblák teszik teljessé az arborétum harmóniáját, egyedülálló atmoszféráját: tavasszal mézédessé varázsolja a levegőt a szerény szőlővirágok semmihez sem hasonlítható, mézes illata, nyáron üdezöld lombok árnyékában nőnek a formás szőlőfürtök, jólesik közöttük a séta és az elmerengés. Ősszel benépesülnek a szőlősorok, a sárgában játszó levelek és a must illata különleges keretet adnak az egyedülálló panorámának, míg télen megpihen a szőlő é a munkáskéz, de a lecsupaszított tőkék az új élet reményét hordozzák magukban a legrövidebb, legzordabb napokon is.
2024. 04. 12. 10:18:09
Családok Éve a Follyban

Arborétumunk Isten segítségével négy generáció elkötelezett munkájának és kitartásának eredménye. A kert szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban. Az arborétum több számunkra, mint egy dendrológiai látványosság: a múltunk, jelenünk és jövőnk. Mindez elképzelhetetlen a Folly család nélkül – és elképzelhetetlen a látogatók, a hozzánk érkező családok nélkül. Éppen ezért 2024-ben meghirdetjük a Családok Évét, amelynek keretében kibővített családbarát szolgáltatásokkal, új családi programokkal és eseményekkel várjuk vendégeinket.

2024. 02. 15. 15:20:59
Minden időben – mindig zöldben Sétára invitáljuk a kedves Olvasót – igen, sétára, hiszen a Folly Arborétumban egész évben, így februárban is megéri egy sétát tenni. Kicsit szürke és a tél végére megfáradt világunkban jól esik látni az örökzöldek százféle árnyalatban játszó élénk lombjait: az ezüstös zöldtől a haragos zöldön át egészen „aranyos” zöldig a zöld minden árnyalata megtalálható az öthektáros kertben, nem akármilyen fakülönlegességek képviseletében.
2024. 01. 04. 13:45:08
Hogy volt?! Visszatekintés 2023-ra

2023-ban közel 80 ezren látogattak el a Folly Arborétumba. Örömmel tapasztaltuk, hogy folyamatosan megújuló kertünk, díjnyertes boraink, a séfünk által gondosan összeállított menüsorok, gasztroestek és kerti programjaink időről időre elnyerték a vendégek tetszését – téli zimankóban, tavaszi napsütésben, nyári forróságban és őszi derengésben egyaránt. Álljon most itt egy szubjektív válogatás az elmúlt év legsikeresebb rendezvényeiből:

2023. 12. 05. 08:20:49
Évvége a Follyban

Az év utolsó hónapja idén is elérkezett. A készülődés, a várakozás, a virrasztás megszentelt időszaka. Az Ünnepek időszaka. Nemrég még levendulát szüreteltek a szörpfőzőink, de a legrövidebb nappalokkal azért - még ha kicsit megkésve is, de - megérkezett a tél. Ilyenkor decemberben nem csak mi emberek, de a kert, az arborétum élőlényei is megpihennek, kivételt talán csak a madarak jelentenek, hiszen ők élénkebbek és éhesebbek, mint korábban, és kedves madárcsicsergéssel hálálják meg, ha a leghidegebb napokban is etetjük őket.

2023. 11. 13. 12:22:02
Őszi ízek a Follyban – étvágygerjesztő beszélgetés a Folly séfjével

November 6-tól új étlappal várjuk a vendégeinket a családias hangulatú, ünnepi díszekbe öltöztetett éttermünkben. Beszélgetésünk apropójaként őszi-téli étlapunkról ezúttal három – talán kevésbé ismert – hozzávalót, alapanyagot választottuk ki séfünkkel, Turcsics Gáborral és csapatával.

2023. 09. 18. 22:34:48
Impozáns eredmények:  a rangos borversenyekről újabb érmekkel tértek haza a Folly borai   

Aranyeső - A 2023-as nyári Berliner Wein Trophyn 400 tagú zsűri értékelte az asztalaikra letett borokat. 400 ember, 400 hozzáértő, 400 szakmabeli. Óriási szám. Óriási, és az is óriási, ha a több száz ember végül egybehangzó döntéssel értékel egy-egy borfajtát. Márpedig idén pontosan ez történt. A zsűri a Folly 22-es Kéknyelűjét, valamint az arborétum meghatározó növényéről elnevezett, olaszrizling és szürkebarát házasításával készült ’22-es Cédrus Cuvée-t is a legek közé választotta. A legjobbak közé konkrétan. Ráadásul nem ez az első alkalom, amikor a szakértők együttesen határoznak az elismerés mellett.

Keresés