Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Új lakók az Arborétumban – együttműködés a Treemail Dísznövény Csomagküldő Szolgálattal

Új lakók az Arborétumban – együttműködés a Treemail Dísznövény Csomagküldő Szolgálattal

A Folly Arborétum és a Treemail Dísznövény Csomagküldő Szolgálat között erős és kölcsönösen előnyös partneri kapcsolat alakult ki. Összeköt minket az elkötelezett természet és növényszeretet. Mindkettőnkben megvan olyan ritka fajok felkutatásának az igénye, melyek - a klímaváltozást szem előtt tartva – hazánk fontos fajai lehetnek a jövőben. Ezen felül fontosnak tartjuk a szép ’zöld’ környezet kialakítását, hiszünk ennek a jövő generációit érintő nevelő hatásában.

A Folly Arborétum egy családi tradícióra épülő, folyamatosan fejlődő gyűjteményes kert, mára az ország leglátogatottabb arborétumává nőtte ki magát, míg a Treemail Dísznövény Csomagküldő Szolgálat egy megbízható és innovatív online kertészet, mely elsődleges feladatának tekinti, hogy a saját honosítási tapasztalataikat figyelembe véve minél szélesebb növényválasztékot tudjon felvonultatni a kínálatában.

A közös munka a számos szakmai egyeztetésen felül közösen szervezett külföldi (francia és olasz) növénybeszerzések, illetve növénycserék keretében nyilvánult meg.

A Treemail tavaly pl. sok értékes fenyőféléhez jutott az Arborétum saját szaporításának köszönhetően, míg az Arborétum egy 60 éves Aglandaou olajfát vásárolt a Treemail-től, mely egy provanszi ültetvényből került hazánkba. Egyik büszkesége lehet majd a kertnek. 2020-ban a Treemail segített az Arborétum előtti terület fejlesztése során a külföldi növénybeszerzésben (mandulafenyők, paratölgyek), idén májusban pedig 4 termő pisztácia csemetét ajánlott fel marketing célokból, mindezzel hozzájárulva a gyűjtemény gazdagításához, ezzel új fajok bemutatásához.

Ezen túlmenően, a Treemail Dísznövény Csomagküldő Szolgálat kiváló szakmai tanácsokat nyújt a Folly Arborétumnak növények gondozásával és elhelyezésével kapcsolatban és folyamatos a tapasztalatcsere is.

Úgy gondoljuk, hogy ez a partneri kapcsolat erősíti mindkét fél szakmai hírnevét és lehetőséget teremt a tudás- és tapasztalatcsere további fejlődésére. Mind a Folly Arborétum, mind a Treemail Dísznövény Csomagküldő Szolgálat büszke arra, hogy közösen részt vehetnek a hazai kertkultúra fejlesztésében, környezeti nevelés, természettudatos gondolkodás kialakításában, erősítésében, mindezt egy Magyarországon példaértékű partnerség révén.

 

 

Keresés