Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Továbbra is aranyakban utazunk

Továbbra is aranyakban utazunk
A Folly Arborétum elképzelhetetlen a kertet körbe ölelő szőlőültetvények nélkül. A kéknyelű, szürkebarát, budai zöld és  rajnai rizling táblák teszik teljessé az arborétum harmóniáját, egyedülálló atmoszféráját: tavasszal mézédessé varázsolja a levegőt a szerény szőlővirágok semmihez sem hasonlítható, mézes illata, nyáron üdezöld lombok árnyékában nőnek a formás szőlőfürtök, jólesik közöttük a séta és az elmerengés. Ősszel benépesülnek a szőlősorok, a sárgában játszó levelek és a must illata különleges keretet adnak az egyedülálló panorámának, míg télen megpihen a szőlő é a munkáskéz, de a lecsupaszított tőkék az új élet reményét hordozzák magukban a legrövidebb, legzordabb napokon is.
Borászatunk több mint 10 éves múltra tekint vissza és számos elismerést, szakmai díjat tudhat magáénak.
A szőlőtermesztés felvirágoztatása a szépnagypapához köthető, aki a XIX. század közepén vette meg a jelenlegi arborétumot is magába foglaló birtokot a rajta álló épülettel és pincével együtt.
Nemcsak a mikroklíma, és a Balaton lokációja, de talaj tekintetében is különleges a borvidék. Általában a bazalt a meghatározó, de mint például az Arborétum ültetvényeinek esetében, mészköves, vörös permi homokköves talajjal is találkozhatunk.
 
"A magyar bornak önmagán túlmutató jelentősége van a magyar kultúrában. Hagyományt testesít meg." - mondta Freund Tamás ünnepi köszöntőjében az MTA 2024. évi borversenyén. Büszkék vagyunk rá, hogy ennek a Folly Arborétum és Borászat is a részese lehet: a 2024. évi megmérettetésen a rendezvények bora (középkategória) fehér borok kategóriában az ezüstérmet hozta el a többszörösen elismert 22-es Rajnai rizling borunk.
 
További díjaink az elmúlt időszakból:
2023
  • Berliner Wine Trophyn aranyérmet nyert: Cédrus 2022, Kéknyelű 2022, Rajnai rizling 2020
  • Vinagorán aranyérmet nyert: Boróka rozé 2022, Rajnai rizling 2020
  • Brüsszeli Vinitaste Nemzetközi Borversenyen ezüst érmet nyert: Rajnai rizling 2021
  • Winelovers Winelovers Wine Awards borversenyen TOP 20 reduktív fehérbor kategóriában a második hely: Rajnai rizling 2021
  • Folly: Magyarország harmadik legszebb szőlőbirtoka kisbirtok kategóriában
2024
  • Berliner Wine Trophyn aranyérmet nyert: Cédrus 2022, Boróka vörös 2022
 
Boraink webshopunkban és az arborétumban is elérhetők.
 

 

Keresés