Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Tavaszi ízek, új étlap a Follyban

Március 31-től tavaszi étlappal várjuk vendégeinket az egész évben nyitvatartó, új köntösbe öltöztetett éttermünkben és a hivatalosan Húsvétkor nyíló teraszunkon. Az ízletes, friss fogásokat felvonultató étlapról, a mögötte rejlő elképzelésekről séfünket, Turcsics Gábort kérdeztük:

 

 

Mik voltak a fő szempontok a tavaszi étlap összeállításánál?
Az új étlap összeállításánál, csakúgy, mint a korábbi étlapoknál, most is a helyi alapanyagok, a frissesség, valamint az idénygyümölcsök, -zöldségek használata volt a legfontosabb.

 

Mennyire építesz a helyi alapanyagokra?
Sajnos, kevésbé tudok a helyi beszerzésű alapanyagokra építeni, mint szeretnék – az az általános tapasztalat, hogy akkora mennyiségben, amekkorában nekünk szükségünk lenne rá, nem sok helyi termelő tud szállítani. Mindazonáltal több helyi termelővel is kapcsolatban vagyunk és ez az étlapunkon is visszaköszön. Együtt dolgozunk az Ozsvárt Kolbászműhellyel, az étlapon kínált sajtok a Vászolyi Sajtmanufaktúrából érkeznek, a marha tatárhoz pedig Várvölgyről szerezzük be a friss vágású angus marha húsát.

 

A Folly fűszerkertjében termett fűszerek közül mit használtok a tavaszi étlap fogásainak ízesítésekor?
Gyakorlatilag az összes fűszernövényünket használjuk, felhasználjuk, így például a zöldéges árparizottónkhoz a kertben termett kakukkfüvet. A nyári választékban kapható nyári bablevest a fűszerkertben található zsályával, a gazpacho levesünket pedig saját termesztésű tárkonnyal, bazsalikommal ízesítjük.

 

Melyik a kedvenc fogásod?
Angus marhatatár friss zöldekkel, kovászos kenyérrel.