Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Sokasodnak az aranyérmek - újabb rangos elismerés a Folly borainak

Sokasodnak az aranyérmek - újabb rangos elismerés a Folly borainak

A 2023-as VinAgora Nemzetközi Borversenyen újabb aranyérmeket hozott el a Folly. A megmérettetésen Badacsonyból négy borászat kapott díjat, büszkék vagyunk rá, hogy ezek közül a Folly két arany minősítést érdemelt ki: 2022-es évjáratú borokból csak a Boróka rozé kapott aranyérmet, 2020-as Rajnai rizlingünk pedig már a 3. nemzetközi aranyérmét gyűjtötte be.

Nagy Leopold, a Folly borásza így mutatja be a díjnyertes tételeket:

  • Boróka rozé borunkat kékfrankos és Pinot Noir szőlőfajtákból készítettük, illatában és ízében friss, enyhén fűszeres, gazdagon gyümölcsös, leginkább az eper, a málna és a ribizli jegyei ismerhetők fel.
  • Rajnai rizling szőlőnket biológiai érésben szüreteltük. 2020-as könnyed, de rendkívül ízgazdag, diszkréten illatos borunk savai frissek, ropogósak és dinamikusak. Illatában friss, enyhén fűszeres, ízében telt, krémes és gazdagon gyümölcsös.

Nem kisebb siker a brüsszeli nemzetközi szakmai borversenyen, a Vinitaste-en elért eredményünk sem: itt a 2021-es Rajnai rizlingünk remekelt, kiváló karakterével és tulajdonságaival ezüstérmet érdemelt ki. Elismert borunkhoz 8 éves tőkékről szüreteltük a szőlőt Badacsonyörsön, a bor 7 hónapot töltött tartályban, illatában és ízében jellemzően a vajas, petrolos, citrusos jegyek köszönnek vissza.

A Folly borok megkóstolhatók az arborétum éttermében és hangulatos grillteraszunkon is, de hazavihetők a Folly shopból vagy megvásárolhatók akár a webshopon is: https://www.folly.hu/webshop/borok

Ha szeretné megismerni a borkészítés csínját-bínját, tartson velünk legújabb interaktív programunkon, amelynek során bekukkantunk a pincénkbe is. További információ: https://www.folly.hu/webshop/esemeny-jegyek/folly-szolo-workshop-593

 

 

Keresés