Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Őszi hangulatban a Follyban

Őszi hangulatban a Follyban

A harsogó, friss színekbe öltözött tavasz, és a kabócák énekétől hangos nyár után idén is megérkezett az ősz a Folly Arborétumba. A betakarítás időszaka ez: szüretelhetünk tobozt, szőlőt, virágmagot a kertben. Aranyló, meleg őszi fényekben teljesedik ki a kert és a semmihez sem hasonlítható panoráma, így érdemes körülnézni nemcsak a kilátónkból, de az idén átadott szaletlikből vagy éppen az óriáshintából is.

Szeptembert követően a kert felső részére költözik be először az ősz: sárgás-barnás-vöröses színbe burkolózik a cseres-tölgyes, és feltűnő látványt nyújtanak a piros és lilás árnyalatokba öltözött cserszömörce bokrok is.

Örökzöld kertünkben csak néhány növény hullatja le a leveleit. Ilyenek például a lombhullató fenyőink, amelyek sárgába, majd vörösbe, bordóba, barnába váltanak, vagy a kert központi részén található két páfrányfenyő: jellegzetes alakú levelei élénksárga színben pompáznak az őszi hónapokban. Évelő ágyásainkban szembetűnően szépek a kékszakáll, az őszi zsálya virágzó, és a barátcserje terméses bokrai. A japán szellőrózsák ősszel is csodaszépek, virágaik egészen a fagyokig kitartanak. A bambuszok mögött szerényen meghúzódó kínai ősfenyő és a vörösfenyő is pompás látvány.

Ilyentájt érnek a fenyőfélék különböző méretű és formájú tobozai. Sok faj esetében magról való szaporításuk érdekében magunk is gyűjtjük a fenyők díszeit, nyár végétől tél elejéig szinte folyamatos a tobozszüret.

Az őszi szünetben évszakspecifikus gyerekprogramokat szervezünk és ünnepi nyitvatartással várjuk a családokat.

Találkozzunk a Follyban ősszel is!

 

 

Keresés