Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Hosszúlépés séták a Follyban is

Hosszúlépés séták a Follyban is Egy hely, ahol a századforduló óta gyarapszik egy egyedülálló örökzöld gyűjtemény és egy hely, ahol évszázadok óta rejtőzik az erdő mélyén egy kolostor – mindez csak pár kilométerre egymástól az Örsi-hegy két oldalán. Június 29-től közös sétán járhatjuk be a Folly Arborétumot és a Salföldi Pálos kolostorromot.  

A hosszúlépés.járunk? és a Folly Arborétum közös kirándulásán nem csak a forró nyári napokon is felüdülést és gazdag élményeket kínáló mediterrán keretet, hanem az arborétum mögött húzódó erdő titkait is megismerhetjük. A fák között sétálva megkeressük a vízgyűjtő helyeket, a növényzettel dúsan benőtt támfalakat és a vadszőlő hajtásokat, és szemünk előtt lassan kibontakoznak a badacsonyi szőlőtermelés kezdetei. Tovább sétálva ismerkedünk egy kicsit az erdő növényvilágával, közösen kutatjuk az itt élő vadállatok nyomait, majd megérkezünk a titokzatos Salföldi Pálos kolostorromhoz, mely alatt egykor óriási borospince húzódott. Visszatérve az arborétumba, megismerjük a kert legendás örökzöldjeit és lombhullató erdőit az óriástobozú fenyőtől a csüngő kék atlaszcédrusokig.

A séta után még éppen benevezhetünk egy könnyed nyáresti vacsorára a bájos rózsaszín pomponokkal díszített selyemakác árnyékában, és a hangulatos grillteraszon vagy a pihenőszékekben üldögélve gyönyörködhetünk a mesés balatoni panorámában.

https://hosszulepes.org/tour-details/badacsonyi-idokapu-kirandulas-a-folly-arboretumban-es-az-orsi-hegyen  
 

Keresés