Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Hogy volt?! Visszatekintés 2023-ra

Hogy volt?! Visszatekintés 2023-ra

2023-ban közel 80 ezren látogattak el a Folly Arborétumba. Örömmel tapasztaltuk, hogy folyamatosan megújuló kertünk, díjnyertes boraink, a séfünk által gondosan összeállított menüsorok, gasztroestek és kerti programjaink időről időre elnyerték a vendégek tetszését – téli zimankóban, tavaszi napsütésben, nyári forróságban és őszi derengésben egyaránt. Álljon most itt egy szubjektív válogatás az elmúlt év legsikeresebb rendezvényeiből:

Január 2-8. között a Folly Nyílt Napokon ingyenes belépéssel vártuk a környéken élőket. Hatalmas volt az érdeklődés, az év első hetében több, mint 2700 látogató kereste fel az Arborétumot. Jó volt látni, ahogy a téli kert megtelt élettel, gyerekzsivajjal. Legnépszerűbb programunk a kerti szabadulószoba és az esti fényfestés kerti séták voltak, ez utóbbiakra több napon már elővételben elkelt az összes jegy.

A Petőfi emlékév tiszteletére Petőfi Sándor verseinek sorait rejtettük el a kertben Valentin-napon:

„Tudod, midőn először ültünk
E tó fölött, e fák alatt?
Röpűl a gyors idő fölöttünk,
Azóta két év elhaladt.
 Maradjunk még itt, légy mellettem...
Hol úgy busúltam egykoron,
Hagyj engem itt most elmerengnem
Végetlen boldogságomon!”

Február második és harmadik hétvégéjén félszázan „vers-vadásztak” és számos pár vett részt a romantikus gyertyafényes vacsoráinkon.

Nemzeti ünnepünk alkalmából két hétvégén is ünnepi programokkal vártuk a látogatókat márciusban. Cukrászműhelyünk jóvoltából a süteményes vitrinekbe újra kikerült a tökmagos piskóta alappal készülő, málnával és lágy ganache-sal gazdagított, piros-fehér-zöld színű desszertünk, a Magyar Virtus.

Április végén a Magyar Madártani Egyesület önkénteseivel közösen tisztítottuk ki a madárodúkat – látogatóink közül több, mint negyvenen vettek részt a „Fenyvescinegék a Follyban” névre hallgató kerti sétán. A május 1-i hosszúhétvégén több, mint 2500 vendégünk volt kíváncsi a virágillatú tavaszi kertre, a vidáman éneklő feketerigókra, széncinegékre és tengelicekre. Csodaszép látványt nyújtottak a tavaszi bangiták, a hamvas lila, selymesen gyapjas levelű, védett leánykökörcsinek és a vadcitrom hófehér virágai.

Anyák napján ismét feldíszítettük az Anyák Fáját: ezúttal a Nádasház felett található csüngő bükkre tettük fel a beérkezett üdvözlősorokat, gondolatokat, köszöntéseket. A hozzánk látogató édesanyáknak, nagymamáknak, keresztanyáknak ajándék ciprusmagonccal kedveskedtünk.

A nyár leghosszabb napján, június 24-én több mint hétszázan látogattak el az arborétumba, ahol rendhagyó programmal ünnepeltük meg a nyári napfordulót. Hugyecsek Balázs képzőművész különleges kültéri szobrai már eddig is díszítették a kertet, de a FollyArt kiállításmegnyitót követően újabb alkotásait mutattuk be a család és birtoktörténeti kiállításnak is helyet adó kiállítótérben.

„Nehéz lenne olyan szobrokat találni, amelyek Hugyecsek Balázs alkotásainál jobban illenének az arborétumba. Ezeket a műveket a természet ihlette, és a természetben érvényesülnek igazán” – mondta el Réka a szentendrei művészek új generációjának képviselőjéről.

Folyt. köv.

 

 

Keresés