Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Folyamatos a munka a Folly szőlőbirtokán

A szőlőszem, amíg a tőkéről elér egy palack mélyére, nagyon hosszú utat jár be. Sok munkát és gondoskodást igényel, csakúgy, mint az arborétum különleges növényei és fái. A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 7 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely – akárcsak az arborétum – generációról generációra szálló örökség a Folly családban. A Kisörsi-hegy megfelelő termőterületet biztosít a vezető szőlőfajtáknak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek.

 

 

A szőlőbirtokon tavasztól őszig folyamatosak a munkák. A Follyban jelenleg a kötözések zajlanak, ami azért fontos, hogy a szél ne tehessen kárt a hajtásokban és ne törje le azokat. Április végén kezdetét veszi a permetezés, amit háromhetente fogunk megismételni, egészen szeptemberig. Május elején pedig hajtásválogatást végzünk annak érdekében, hogy a tőke ne legyen túlságosan sűrű, csökkenjen a gombás betegségek fertőzésének a kockázata, nőjön a levelek megvilágítottsága és a fotoszintézis intenzitása.. Akkor tudunk eredményesen szőlőt termeszteni, ha a zöld munkákat rendszeresen és gondosan elvégezzük. Mi mindenképp ezen leszünk!

 

 

A Folly borok nagy része reduktív eljárással készül, de egyes tételek (mint a Cédrus) hordós erjesztéssel és érleléssel készülnek. Az egyik legkedveltebb borunk a gyümölcsös ízvilágú Boróka, amely muskotály, olaszrizling és szürkebarát házasításának az eredménye, illetve az elegáns Cédrus, amely szintén az arborétum szőlőjéből, olaszrizling és szürkebarát házasításával készül. További boraink közül ITT válogathatnak.

 

Keresés