Folyamatos a munka a Folly szőlőbirtokán
A szőlőszem, amíg a tőkéről elér egy palack mélyére, nagyon hosszú utat jár be. Sok munkát és gondoskodást igényel, csakúgy, mint az arborétum különleges növényei és fái. A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 7 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely – akárcsak az arborétum – generációról generációra szálló örökség a Folly családban. A Kisörsi-hegy megfelelő termőterületet biztosít a vezető szőlőfajtáknak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek.
A szőlőbirtokon tavasztól őszig folyamatosak a munkák. A Follyban jelenleg a kötözések zajlanak, ami azért fontos, hogy a szél ne tehessen kárt a hajtásokban és ne törje le azokat. Április végén kezdetét veszi a permetezés, amit háromhetente fogunk megismételni, egészen szeptemberig. Május elején pedig hajtásválogatást végzünk annak érdekében, hogy a tőke ne legyen túlságosan sűrű, csökkenjen a gombás betegségek fertőzésének a kockázata, nőjön a levelek megvilágítottsága és a fotoszintézis intenzitása.. Akkor tudunk eredményesen szőlőt termeszteni, ha a zöld munkákat rendszeresen és gondosan elvégezzük. Mi mindenképp ezen leszünk!
A Folly borok nagy része reduktív eljárással készül, de egyes tételek (mint a Cédrus) hordós erjesztéssel és érleléssel készülnek. Az egyik legkedveltebb borunk a gyümölcsös ízvilágú Boróka, amely muskotály, olaszrizling és szürkebarát házasításának az eredménye, illetve az elegáns Cédrus, amely szintén az arborétum szőlőjéből, olaszrizling és szürkebarát házasításával készül. További boraink közül ITT válogathatnak.