Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Egész napos program az egész családnak – avagy miért érdemes idén tavasszal is ellátogatni hozzánk

Egész napos program az egész családnak – avagy miért érdemes idén tavasszal is ellátogatni hozzánk

Ezerarcú varázskert – ez a Folly Arborétum idén tavasszal is. Lépjen be velünk, élvezze a kellemesen melengető napsütést, sétáljon a madárcsicsergéstől hangos kertben, engedje a gyerekeket önfeledten játszani az arborétumban és ebédeljenek közösen az árnyékos grillteraszon! Ígérjük, örök emlék lesz a nálunk eltöltött nap! Mit kell tennie? Segítünk: csomagolja össze a családot, tegye el a SZÉP kártyáját és irány Badacsonyörs!

A bejáratnál érdemes családi jegyet kérni – ha többször is szeretnénk visszatérni az arborétumba, ajánlott rögtön follynlove családi törzskártyát vásárolnunk. Az első kihagyhatatlan élmény már rögtön a bejárat után vár minket: ez nem más, mint az impozáns atlanti cédrusokra épített Folly-fészek, ahonnan mesés a kilátás.

A gyerekek mindig játszani szeretnének – jól van ez így, és erre keresve sem találni jobb helyet, mint a Folly Arborétum, ahol tágas, biztonságos játszótér várja őket fából készült játékelemekkel, egy csőcsúszdával, a kert tetején található balatoni panorámás óriáshintával és a himalájai selyemfenyők szomszédságában megbúvó kötélalagúttal. Második kihagyhatatlan élmény az arborétum tetején található, fenyőtobozt formázó kilátó, ahová mindenképpen megéri felkapaszkodni.

Akiket érdekelnek a kert növénykülönlegességei, azokat dendrológiai kalandozásra hívjuk a télen kihelyezett új táblarendszerünk segítségével. Több, mint 100 jeles és figyelemreméltó fa, illetve bokor elé tettünk új növényismertető táblát, amelyeken nemcsak hasznos, de érdekes tudnivalókat is olvashatnak a látogatók.

Az arborétumi séta és az önfeledt szabadtéri játék után épített pihenőkben vagy a kertben számos helyen elhelyezett pihenőpadokon, a Folly család nevének betűit formáló térbútorokon lélegzetelállító panoráma mellett pihenhetünk meg. A frissítő szörpök, tavaszi-nyári étlapunk szezonális ajánlatai, így a gyermekeknek kínált fogások elfogyasztására az étteremben vagy az április elején megnyitott grillteraszon nyílik lehetőség. Harmadik kihagyhatatlan élményként a felnőtteknek szívből ajánljuk borászatunk friss, zamatos tételeit, a Folly cukrászműhelyének remekbeszabott süteményei és fagylaltjaink pedig nem csak a gyerek kedvencei lesznek!

Ha még nem fáradt el a csapat, érdemes benevezni valamelyik kerti programunkra, amelyekből nagy a választék: a népszerű szabadulószoba programunkon a rejtvények megfejtése után a megfelelő kóddal lehet tovább haladni a következő állomásra. Új, interaktív foglalkozásaink során az arborétum gyógynövényeinek titkaiba, a borkészítés tudományába, és a kertészkedés mikéntjébe is betekintést nyújtunk, sőt a kert állatvilágának rejtőzködő tagjaival is megismerkedhetünk.

A nap végén ne feledkezzünk meg arról, hogy kézzel fogható emléket is vigyünk magunkkal – a bejáratnál található Folly shopban szörpök, borok, ajándékcsomagok, különféle ajándéktárgyak, magok és növények kaphatók.

 

 

Keresés