Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

A Follyban februárban sem áll meg az élet

A Follyban februárban sem áll meg az élet

A Folly Arborétum egész évben nyitva tart – örökzöld gyűjteményünk, kerti programjaink és éttermünk a kevésbé zsúfolt, színtelen téli hónapokban is üdítő élményt nyújt látogatóinak.

Bár a kert egy része még alszik, a tél utolsó hónapjában is sok feladatunk van az arborétumban. Azért dolgozunk, hogy látogatóink a jövőben is elégedetten, élményekkel gazdagodva térjenek majd haza.

A Follyban folyamatos a tobozszüret, munkatársaink ezekben a napokban is szedik a cédrus-, és ciprustobozokat. A belőlük kinyert magokat magtasakokba csomagoljuk és értékesítjük vagy saját magoncokat nevelünk belőlük.

A tél a kültéri bútorok karbantartásának ideje. Ezekben a hetekben kerül sor a kerítésfelületek kezelésére, és ekkor újítjuk fel (csiszoljuk le és olajozzuk újra) a grillterasz padjait, így tavasztól vendégeink már a megújult ülőalkalmatosságokon pihenve fogyaszthatják el ebédüket vagy vacsorájukat.

A szőlőkben januártól áprilisig metszéssel, a támrendszer javításával, kötözéssel telnek a mindennapok. Gondosan ápoljuk a szőlőtőkéket, így reméljük, hogy idén is hasonlóan jó termésben bízhatunk, mint 2022-ben. Pincénkben február első hetében Budai Zöld borunk, míg a hónap második felében a Boróka nevet viselő fehérborunk kerül palackba.

Az arborétum talaja nagyon sziklás, a kövek kitermelése pedig állandó munkát ad a munkatársaknak. A talajból kinyert köveket több helyen felhasználjuk: támfalat, ágyásszegélyt, víznyelőket építünk belőlük. Ennek szép példája az akadálymentes körtúrát lehetővé tevő rámpa kiépítése az óriáscsúszda alatt, amely mind a babakocsival, mind a kerekesszékkel érkezők kerti sétáját megkönnyíti.

Jelenleg átépítjük a Nádasház felett található régi kutat, és a tél folyamán kikerültek a kertbe az új tájékoztató és irányítótábláink is.