Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Fogadj örökbe egy Folly fát! – Interjú az egyik első örökbefogadóval - Április 23-án örökbefogadói nap!

2020 őszén hirdettük meg a Fogadj örökbe egy Folly fát! kampányunkat. Célunk többek között az volt, hogy erősítsük az emberek és a kertlátogatók természet iránti szeretetét és környezettudatosságát, illetve, hogy megmutassuk, egy növény nevelése mekkora felelősséggel és áldozatos munkával jár. Az örökbefogadásokból befolyó összegeket elsősorban az arborétum növényeinek gondozásával, fenntartásával, kertápolással kapcsolatos költségek fedezésére, új növények beszerzésére fordítjuk.

Az akció folyamatos, egész évben lehetőség van az örökbefogadásra. Évente kétszer örökbefogadói napot tartunk, amelyre a megelőző félévben jelentkezett örökbefogadókat hívjuk meg. Következő rendezvényünk április 23-án lesz, ebből az alkalomból kérdeztük meg egyik első örökbefogadónkat, Mészáros Annarózsát: 

Honnan hallottál a Folly örökbefogadói kampányáról?

Amióta a Balaton mellé költöztünk, egyik kedvenc helyünk a Folly, az első igazi kirándulásunk ide vezetett négy évvel ezelőtt. Azóta rendszeresen követem az Arborétummal kapcsolatos híreket, az örökbefogadás is szóba került. A mi örökbefogadásunk elég speciális, hiszen egy kedves barátunktól kaptuk karácsonyi ajándék gyanánt.

Könnyen kiválasztottad az örökbe fogadni kívánt fát?

A barátunk pont az a fát választotta, ami a szívünknek legkedvesebb, hiszen a kislányunk imádott a csepphintában ringatózni a bükkfa alatt.

Milyen érzés egy fa örökbefogadójának lenni?

Inkább egy szót mondanék és ahhoz társulnak érzések: van egy biztos pont. Ez a fa nem költözik sehova. A kertben vár ránk.

Ajánlanád másoknak is, hogy fogadjanak örökbe egy fát a Follyban? Miért?

Naná! Egyfelől egy rendkívüli helyet támogatnak a felajánlással, másrészről ez egy kuriózum. Élmények kötődnek a fához, a kerthez. Kézzel fogható, de szívben tárolható pillanatok.