Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Égig Érő Tanterem Alapítvány

Az Égig Érő Tanterem Alapítványt 2017-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy a gyermekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi környezettudatosság és természetszeretet kialakításához, a társadalmi, környezeti felelősségtudat megerősítéséhez, ezen keresztül az életminőség javításához.

Úgy gondoltuk, hogy egy több, mint 100 éves múltra visszatekintő arborétum tulajdonosaiként magától értetődő kötelességünk a természettudományos edukáció, a környezeti nevelés erősítése.

Céljaink elérése érdekében ismeretterjesztő és tudományos programokat, rendezvényeket szervezünk.

Amennyiben az Ön számára is fontos a természetvédelem, a környezettudatosság, szívesen tenne azért, hogy a jövő generációja is értékelje, óvja a természet kincseit, kérjük, támogassa adója 1%-nak felajánlásával az Alapítványt.

Égig Érő Tanterem Alapítvány
Adószám: 18879364-1-19

 

1.) Új, általános iskolásoknak szánt programsorozatunkkal - „Természetismeret óra a természetben” - a természet alapú oktatás megteremtésére törekszünk, mivel megkérdőjelezhetetlen tény, hogy a természetben töltött idő növeli a gyerekek iskolai eredményességét és segíti fejlődésüket.

A természet változásaira tekintettel állítottuk össze csoportos programjainkat, melyekkel segíteni kívánjuk a pedagógusok munkáját és hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre, a természet védelmére és szeretetére.

Két fő témakör: "Állatbarát kert", "Növények az arborétumban". Ezeket a programokat iskolásoknak (iskolaévben) és táborozóknak (nyáron) egyaránt ajánljuk.

Jelentkezés és további információ: info[kukac]folly.hu címen érhető el.

 

2.) Alapítványi terveink között szerepel, hogy természetismeret témakörben időről időre edukációs kampányokat indítunk iskolások számára. 2022. évi országos kampányunk meghirdetése novemberben várható.

 

3.) 2020 októberétől indult el a „Fogadj örökbe egy Folly fát!” elnevezésű kampányunk, amellyel elsősorban az ember természetszeretetét és környezettudatosságát szeretnénk erősíteni, és nem utolsó sorban trendivé tenni a természet iránti elkötelezettséget a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Az akció kapcsán az örökbefogadásokból befolyt összeg is az alapítványunk munkáját támogatja.

További információ a kampányról: ITT
e-mail: zsoldos.natalia[kukac]folly.hu

 

4.) Természetismeret óra a természetben c. programunkon lehetőség van ingyenes részvételre, további információ a meghirdetett pályázatban.

 

 

PÁLYÁZAT ÁLTALÁNOS ISKOLÁK RÉSZÉRE

Sikeresen lezárult az Alapítvány 2022. április 5-én „Az én kertem” címmel meghirdetett rajz-, és videópályázata. 12 általános iskola 14 osztályából összesen 46 pályázat érkezett be.

A beérkezett pályaművek egytől egyig értékes, szép, más és más technikával és ábrázolásmóddal készültek. A pályázó osztályok és tanulók különböző szemszögből jelenítették meg mindazt, amit számukra egy kert, az őket körülvevő természet és annak védelme jelent.

Eredmények:

I. kategória (I-IV. osztály)

1. Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola, Kaposvár – 1.b osztály

2. Nepomuki Szent János Általános Iskola, Várpalota – 1. osztály

3. Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Pápakovácsi – 1. osztály

 

II. kategória (V-VIII. osztály)

1. Fekete László Általános Iskola, Szenna – 5. osztály

2. Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola Jásdi Tagintézménye, Jásd – 5. osztály

3. Galamboki Általános Iskola – 5. osztály

 

A nyertes osztályok nyereménye:

- csoportos belépőjegy a Folly Arborétumba (diákok + 2 fő tanár)

- csoportos program: Természetismeret óra a természetben – előre egyeztetett tematikával

- frissítő Folly szörp 2 dl/fő

A nyereményt a pályázat nyerteseinek kihirdetését követő 1 éven belül, előre egyeztetett időpontban (info[kukac]folly.hu címre, hivatkozás: „Én kertem pályázat”) lehet beváltani.

 

Tekintettel a beérkezett alkotásokra, és a pályázó gyermekek és pedagógusaik lelkes és igényes munkájára, a zsűri úgy döntött, hogy a pályázaton induló, de az első három közé nem kerülő osztályokat is meghívják az Arborétumba.

Érintett osztályok:

1. Galamboki Általános Iskola – 8. osztály

2. Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola – 4.A osztály

3. Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola – 4.B osztály

4. Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola, Zalaegerszeg – 2.B osztály

5. Gyulaffy László Általános Iskola, Veszprém-Gyulafirátót – 2. osztály

6. Nádasdladányi Általános Iskola – 4. osztály

7. Koncz Dezső Óvoda, Általános Iskola, Kollégium, EGYMI, Zalaszentgrót – 3. osztály

8. Révfülöpi Általános Iskola – 1. osztály

9. Révfülöpi Általános Iskola – 2. osztály

 

Az ő nyereményük:

- csoportos belépőjegy a Folly Arborétumba (diákok + 2 fő tanár)

A nyereményt 2022. június 15-ig, előre egyeztetett időpontban (info@folly.hu, hivatkozás: „Én kertem pályázat”) lehet beváltani.

 

Minden kedves pályázónknak köszönjük a részvételt és szeretettel gratulálunk!

 

Amennyiben az Ön számára is fontos a természetvédelem, a környezettudatosság, szívesen tenne azért, hogy a jövő generációja is értékelje, óvja a természet kincseit, kérjük, támogassa adója 1%-nak felajánlásával az Alapítványt.

Égig Érő Tanterem Alapítvány
Adószám: 18879364-1-19