Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Égig Érő Tanterem Alapítvány

Amennyiben az Ön számára is fontos a természetvédelem, a környezettudatosság, szívesen tenne azért, hogy a jövő generációja is értékelje, óvja a természet kincseit, kérjük, támogassa adója 1%-nak felajánlásával az Alapítványt.

Égig Érő Tanterem Alapítvány
Adószám: 18879364-2-19

 

 

Az Égig Érő Tanterem Alapítványt 2017-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy a gyermekek közvetlen megszólításával hozzájáruljon a társadalmi környezettudatosság és természetszeretet kialakításához, a társadalmi, környezeti felelősségtudat megerősítéséhez, ezen keresztül az életminőség javításához.

Úgy gondoltuk, hogy egy több, mint 100 éves múltra visszatekintő arborétum tulajdonosaiként magától értetődő kötelességünk a természettudományos edukáció, a környezeti nevelés erősítése.

Céljaink elérése érdekében ismeretterjesztő és tudományos programokat, rendezvényeket szervezünk.

Amennyiben az Ön számára is fontos a természetvédelem, a környezettudatosság, szívesen tenne azért, hogy a jövő generációja is értékelje, óvja a természet kincseit, kérjük, támogassa adója 1%-nak felajánlásával az Alapítványt.

Égig Érő Tanterem Alapítvány
Adószám: 18879364-2-19

1.) Új, általános iskolásoknak szánt programsorozatunkkal - „Természetismeret óra a természetben” - a természet alapú oktatás megteremtésére törekszünk, mivel megkérdőjelezhetetlen tény, hogy a természetben töltött idő növeli a gyerekek iskolai eredményességét és segíti fejlődésüket.

A természet változásaira tekintettel állítottuk össze csoportos programjainkat, melyekkel segíteni kívánjuk a pedagógusok munkáját és hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre, a természet védelmére és szeretetére.

Két fő témakör: "Állatbarát kert", "Növények az arborétumban". Ezeket a programokat iskolásoknak (iskolaévben) és táborozóknak (nyáron) egyaránt ajánljuk.

Jelentkezés és további információ: info[kukac]folly.hu címen érhető el.

2.) Alapítványunk tevékenységei között szerepel, hogy természetismeret témakörben időről időre edukációs kampányokat indítunk iskolások számára. Lásd legfrissebb pályázatunkat lent.

3.) 2020 októberétől indult el a „Fogadj örökbe egy Folly fát!” elnevezésű kampányunk, amellyel elsősorban az ember természetszeretetét és környezettudatosságát szeretnénk erősíteni, és nem utolsó sorban trendivé tenni a természet iránti elkötelezettséget a gyerekek és felnőttek körében egyaránt. Az akció kapcsán az örökbefogadásokból befolyt összeg is az alapítványunk munkáját támogatja.

További információ a kampányról: ITT
e-mail: zsoldos.natalia[kukac]folly.hu


 
Berhidai kisiskolások nyerték meg a tavalyi magnevelő pályázat utánkövető, meghívásos pályázati kiírását
 
A Folly Arborétum Égig Érő Tanterem Alapítványa 2024. március 20-án küldte ki felhívását 40 általános iskolai osztály számára azon jelentkezők közül, akik a 2023. évi „Így neveld a ciprusodat” pályázaton részt vettek és pályázati anyagukat beküldték a megadott határidőig. A 40 osztály a 2023. évi zsűri által felállított sorrend alapján került kiválasztásra.
Feladatuk a magcsemeték tovább nevelésének bemutatása volt – fényképekkel, a környezet bemutatásával és jövőkép, hosszú távú elképzelések felvázolásával.
A nyertes osztály pályázati anyagából megtudhattuk, hogy a gyerekek Zöld Jancsinak nevezik a kis ciprust, aminek közösségformáló ereje van az osztályban, osztálytársként tekintenek rá a gyerekek, gondozzák, ápolják, ajándékokkal látják el, az ünnepeknek megfelelően díszbe öltöztetik – és ennek folytatását tekintik a legfőbb feladatuknak.
 
EREDMÉNYEK
 
1. helyezett: Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Berhida, 2. osztály (Tarjányi Mónika of.)
 • nyeremény: utazási költség térítése (a nyertes osztály iskolájának települése és Badacsonyörs viszonylatában, oda-vissza útszakaszon), ingyenes belépés a Folly Arborétumba (nyertes osztály + 2 tanár), kerti program az osztálynak
 
2. helyezett: Fiáth János Általános Iskola Győrsági Tagiskola, Győrság, 3.c osztály (Kokas Mónika of.)  
 • nyeremény: ingyenes belépés a Folly Arborétumba (nyertes osztály + 2 tanár), kerti program az osztálynak
 
3. helyezett: Recski Jámbor Vilmos Általános Iskola Mátraballai Telephelye, Mátraballa, (Béres Anikó of.)
 • nyeremény: ingyenes belépés a Folly Arborétumba (nyertes osztály + 2 tanár) szörpkóstolóval
 
Köszönjük a részvételt és szeretettel gratulálunk az összes pályázó osztálynak és tanáraiknak!
Kérjük, hogy a nyertesek a nyeremények beváltásának módjával kapcsolatban szíveskedjenek felvenni az Arborétummal a kapcsolatot az info@folly.hu e-mail címen.
 
Badacsonyörs, 2024. április 26.
 

 

EGY CIPRUS ÉLETE
meghívásos pályázat
 
A játékban való részvétel feltétele:
 • a 2023 januárjában a Folly Arborétum által meghirdetett „Így neveld a ciprusodat” pályázaton történő részvétel (Folly Arborétumtól kapott európai ciprus magok elültetése, magoncok további nevelése, napló, dokumentáció vezetése, ezek visszaküldése a megadott határidőig a Folly Arborétumba)
 • a magonc(ok) pályázati időn túli ápolása, nevelése, megfelelő körülmények esetén kiültetése
 • a magoncokból életképes növények nevelése
 A játék témája: Folly ciprus magcsemeték tovább gondozásának bemutatása, jövőjének felvázolása
 
Résztvevők köre:
 • 40 általános iskolai osztály azon jelentkezők közül, akik a 2023. évi „Így neveld a ciprusodat” pályázaton részt vettek és pályázati anyagukat beküldték a megadott határidőig (a 40 osztály a 2023. évi zsűri által felállított sorrend alapján került kiválasztásra)
 • a 2023. évi díjazottak nem indulhatnak a pályázaton
 Jelentkezés módja:
 • e-mailben:
  • részvételi szándék jelzése
  • a magcsemeték tovább nevelésének bemutatása:
   • minimum 5, maximum 10 fénykép (kis felbontású) segítségével
   • a növény(ek) környezetének rövid, szöveges leírásával (max. 5 mondat)
   • a növény(ek)hez kapcsolódóan hosszú távú cél, elképzelés, gondolat, fogalomtársítás megfogalmazása (max. 3 mondat) – pl.: „Ha már 5 méteresre nő az európai ciprus, árnyékot ad az alsó tagozatosoknak az iskolai szünetben az udvaron.” VAGY „Amíg 3 méteres nem lesz, minden évben más és más osztály lesz a ciprus nevelőszülője, ezt a növény mellett külön táblán jelöljük.” VAGY „A ciprus számunkra az örök tavaszt szimbolizálja.”
 • beküldési cím: zsoldos.natalia@folly.hu
 Jelentkezési határidő: 2024. április 17. szerda 12:00
 
A versenyző osztályok közül a zsűri a növények bemutatása és a felvázolt jövőkép kreativitása, újszerűsége alapján díjazza az osztályokat, akik osztálykirándulás keretében látogathatnak el a Follyba.
 
Időterv:
 • meghirdetés: 2024. március 20.: közvetlen megkeresések kiküldése
 • jelentkezési és anyagbeküldési határidő: 2024. április 17. szerda 12:00
 • eredményhirdetés: 2024. április 24-26. között
 • nyeremények (osztálykirándulás) beváltása: 2024. május 15. – június 21. vagy 2024. szeptember 1-30. között
Nyeremények:
 • I. helyezett osztály: utazási költség térítése (a nyertes osztály iskolájának települése és Badacsonyörs viszonylatában, oda-vissza útszakaszon), ingyenes belépés a Folly Arborétumba (nyertes osztály + 2 tanár), kerti program az osztálynak
 • II. helyezett osztály: ingyenes belépés a Folly Arborétumba (nyertes osztály + 2 tanár), kerti program az osztálynak
 • III. helyezett osztály: ingyenes belépés a Folly Arborétumba (nyertes osztály + 2 tanár) szörpkóstolóval
 
Adatvédelemi nyilatkozat:
A jelentkező pályázók pályázatuk benyújtásával hozzájárulnak, hogy nevüket és pályázati anyagukat az Alapítvány közzé tegye, marketing tevékenységében felhasználja.
 

 

Harmadikos diákok nyerték meg az „Így neveld a ciprusodat!” országos magnevelő játékot

Több mint 140 osztály közül választotta ki a nyerteseket a zsűri

Veszprém vármegyei általános iskolások nyerték a Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa által meghirdetett „Így neveld a ciprusodat!” elnevezésű pályázatot, amelyre 206 iskolából összesen 412 osztály jelentkezett.
A különleges vetélkedőt januárban hirdette meg a Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa: alsó tagozatos osztályoknak valódi ciprus magokból kiültetésre alkalmas ciprusmagoncot kellett nevelniük, emellett a versenyidőszakban hétről hétre játékos, kreatív feladatokat kellett megoldaniuk.
Május elejéig küldhették el a Folly Arborétumnak a magonc növekedéséről írt naplót és a különböző anyagokat. A zsűrinek végül 143 osztály közül kellett kiválasztania a nyertest. Figyelembe vették a magoncok méretét, oldalágaik számát, a gyerekek és tanáraik aktivitását, a névadás ötletességét, a benyújtott anyagokat, de külön értékelték azt is, ha a ciprusnevelés közben előtérbe került az ismeretszerzés, az ismeretterjesztés.

EREDMÉNYEK

 • A játékot a Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola halimbai Dr. Szalai Miklós Tagintézményének harmadikos diákjai nyerték.
Nyereményük:
utazási költség térítése (a nyertes osztály iskolájának települése és Badacsonyörs viszonylatában, oda-vissza útszakaszon), ingyenes belépés a Folly Arborétumba (nyertes osztály + 2 tanár), szabadulószoba program az osztálynak, 1 ajándék cserepes magonc
 
 • A második helyet a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola 3. z osztálya szerezte meg.
Nyereményük:
ingyenes belépés a Folly Arborétumba (nyertes osztály + 2 tanár), szabadulószoba program az osztálynak, 1 karton Folly szörp, 1 ajándék cserepes magonc
 
 • A harmadik helyen a Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola 3. b osztálya végzett.
Nyereményük:
ingyenes belépés a Folly Arborétumba (nyertes osztály + 2 tanár) szörpkóstolóval, 1 karton Folly szörp, 1 cserepes magonc
 
 • A kampányban részt vevő gyógypedagógiai intézmények közül a keszthelyi Zöldmező Utcai EGYMI 3. osztálya kapott különdíjat.
Nyereményük:
egy karton Folly szörp
 

Köszönjük a részvételt és szeretettel gratulálunk az összes pályázó osztálynak és tanáraiknak!

Kérjük, hogy a nyertesek a nyeremények beváltásának módjával kapcsolatban szíveskedjenek felvenni az Arborétummal a kapcsolatot az info@folly.hu e-mail címen.

 

Badacsonyörs, 2023. május 15.

 


ORSZÁGOS PÁLYÁZAT ÁLTALÁNOS ISKOLÁK ALSÓ TAGOZATOS OSZTÁLYAI RÉSZÉRE

Kedves Pályázók!

Köszönjük a jelentkezéseket! 2023. január 23-án éjfélig 412 osztály regisztrált a pályázati felhívásunkra.

A pályázati csomagok, amelyekbe a valódi ciprus magokat, a magnevelő naplót és egy, a cserépre tehető díszítő szalagot csomagoltunk, január 25-26-án postázásra kerültek.

Bízunk benne, hogy minél több magocska kikel majd az osztálytermekben, és a kis növénykék ápolása, nevelgetése nagy élmény lesz mind a kisdiákok, mind tanítóik számára. A magnevelő füzet letölthető ITT.

Az ültetéssel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel, illetve egyéb, a növény további gondozásával kapcsolatos kérdésekkel kérjük, forduljanak bizalommal kollégánkhoz az arboretum@folly.hu e-mail címen.


 

A Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa közösségépítő és környezettudatosságra nevelő játékra hívja az alsó tagozatos gyermekeket. A kihívás során az osztályoknak a kapott ciprusmagokból néhány hét alatt kiültetésre alkalmas saját cipruspalántát kell nevelniük, ezt játékos és kreatív feladatok teszik a gyermekek számára még érdekesebbé. 

A legügyesebb osztályok osztálykirándulás keretében látogathatnak el a Follyba, helyezéstől függően a belépés mellett egy kerti szabadulószoba programmal egybekötve, sőt, az első helyezett osztály utazási költségét is kifizeti az Arborétum.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A pályázat témája:Így neveld a ciprusodat” - ciprusmag ültetés és magoncnevelés (14 hetes időszak)

Pályázat meghirdetésének jellege: országos

Pályázók köre: általános iskola alsó tagozatos osztályok

Jelentkezés: részvételi szándék jelzése 2023. január 23-ig a zsoldos.natalia@folly.hu e-mail címen és/vagy a +36 30/250 4012 telefonszámon. A részvételhez szükséges ciprusmagokat, a szakszerű gondozáshoz szükséges instrukciókat, valamint a játékos feladatokat és az értékelés szempontjait tartalmazó munkafüzetet a Folly Arborétum biztosítja a résztvevők számára.

Időterv:

 • jelentkezések alapján a magok kiküldése: 2023. január 24-27. között
 • magültetés és magonc nevelés első hete: 2023. január 30. – február 5.
 • magültetés és magonc nevelés utolsó hete: 2023. április 24-30.
 • eredmények (fotók, magnevelő napló) elektronikus beküldése: 2023. május 2-5.
 • eredményhirdetés: 2023. május 8-14. között
 • nyeremények (osztálykirándulás) beváltása: 2023. május 15. – június 15. vagy 2023. szeptember 1-30. között

A versenyző osztályok közül a zsűri a felnevelt magonc állapota, valamint a munkafüzetben található feladatok minél kreatívabb és precízebb teljesítése alapján díjazza a legügyesebb magnevelőket, akik osztálykirándulás keretében látogathatnak el a Follyba.

Nyeremények:

 • I. helyezett osztály: utazási költség térítése (a nyertes osztály iskolájának települése és Badacsonyörs viszonylatában, oda-vissza útszakaszon), ingyenes belépés a Folly Arborétumba (nyertes osztály + 2 tanár), szabadulószoba program az osztálynak, 1 ajándék cserepes magonc
 • II. helyezett osztály: ingyenes belépés a Folly Arborétumba (nyertes osztály + 2 tanár), szabadulószoba program az osztálynak, 1 karton Folly szörp, 1 ajándék cserepes magonc
 • III. helyezett osztály: ingyenes belépés a Folly Arborétumba (nyertes osztály + 2 tanár) szörpkóstolóval, 1 karton Folly szörp, 1 cserepes magonc

Adatvédelemi nyilatkozat: a jelentkező pályázók pályázatuk benyújtásával hozzájárulnak, hogy nevüket és pályázati anyagukat az Alapítvány közzé tegye, marketingtevékenységében felhasználja.

 


 

Keresés