Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Díjeső az idei borversenyeken

A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 10 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban.

A szőlőtermesztés felvirágoztatása a szépnagypapához köthető, aki a XIX. század közepén vette meg a jelenlegi arborétumot is magába foglaló birtokot a rajta álló épülettel és pincével együtt. Borászatunk a badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokat készít, 2021 tavaszán került a palackba első vörösborunk, a 2019-es évjáratú Boróka vörös, amelyet merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtából készítettük.

A Folly borai 2021-ben számos elismerést és díjat hoztak el a hazai és nemzetközi megmérettetéseken.

Elsőként május végén a Mozdulj Balaton Borversenyen lett aranyérmes a kékfrankos és pinot noir szőlőfajtákból készített, friss és gyümölcsös Boróka rozé borunk.

A legrangosabb magyarországi borversenyen, 22. VinAgorán a Folly 2019-es Rajnai rizlingje kapott arany minősítést.

 

 

19-es Rajnai rizlingünket a Magyar Tudományos Akadémia is értékelte: az idei évben az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy borászatunk is a legjobbak között végzett: 2019-es Rajnai Rizlingünk a közép kategória fehér borai között első helyezést ért el és egyben elnyerte az „MTA Bora 2021” címet. Díjnyertes borunkhoz rajnai rizling szőlőnket 2019-ben biológiai érésben szüreteltük. Illatában friss, enyhén fűszeres, ízében telt, krémes és gazdagon gyümölcsös. 

 

 

A Folly borok megkóstolhatók nálunk, az arborétumban: az étteremben, a grillteraszon és a júniusban megnyitott Panoráma teraszunkon, de hazavihetőek a Folly shopból vagy akár webshopon is rendelhetőek.