Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Boraink

A szőlőszem, amíg a tőkéről elér egy palack mélyére, nagyon hosszú utat jár be. Sok munka és gondoskodás kíséri útját, csakúgy, mint Arborétumunk fáinak történetét.

A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 10 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban. A Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet vezető szőlőfajtáinknak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek.

Boraink nagyrésze reduktív eljárással készül, de egyes tételek (mint a Cédrus) hordós érlelést is kapnak. Kedvelt boraink között kiemelkedő a gyümölcsös ízvilágú Boróka, amely muskotály, olaszrizling és szürkebarát házasításának az eredménye, és az elegáns Cédrus, amelyet szintén az arborétum szőlőjéből, olaszrizling és szürkebarát házasításával állítunk elő.

Boraink 2020-21-ben új címkét kaptak – az arborétum jellegzetes növényei jelennek meg a palackokon, így a Rajnai rizlingen a páfrányfenyő törzsének fotója, az Olaszrizlingen az andalúziai jegenyefenyő, a Budai zöldön a platánkérgű diófenyő képe köszön vissza ránk, míg Cédrus borunkat a himalájai cédrus kérgének fotója díszíti. A Kéknyelűt az arizóniai ciprus fémjelzi.

Amire büszkék vagyunk - Borászatunk elismerései:
 
2023
  • Berliner Wine Trophyn aranyérmet nyert: Cédrus 2022, Kéknyelű 2022, Rajnai rizling 2020
  • Vinagorán aranyérmet nyert: Boróka rozé 2022, Rajnai rizling 2020
  • Brüsszeli Vinitaste Nemzetközi Borversenyen ezüst érmet nyert: Rajnai rizling 2021
  • Winelovers Winelovers Wine Awards borversenyen TOP 20 reduktív fehérbor kategóriában a második hely: Rajnai rizling 2021
  • Folly: Magyarország harmadik legszebb szőlőbirtoka kisbirtok kategóriában
2024
  • Berliner Wine Trophyn aranyérmet nyert: Cédrus 2022, Boróka vörös 2022
  • MTA Bora, középkategória, második helyezés: Rajnai rizling 2022

 

Borkóstolóinkra szeretettel várjuk az arborétum éttermében! Ajánlatainkért kattintson ide!

Boraink közül a Rajnai Rizling, az Olaszrizling, a Cédrus, a Kéknyelű valamint a Boróka fehér 2022-ben is elnyerték a Balaton-felvidéki Nemzeti Parki Termék Védjegyet.

 

Webshopunkban boraink is megrendelhetők. Kattintson ide!

 

Keresés