Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörp

Védjegyzett boraink után idén a levendula szörpünk is elnyerte a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet, amelyet az Igazgatóság azoknak a jellegzetes termékeknek adományoz, amelyek valamelyik nemzeti park területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik.


Az országosan meghirdetett pályázattal az Agrárminisztérium és a tíz magyar nemzeti park igazgatósága a helyi alapanyagokból és helyi munkaerővel előállított termékek piacra jutását, a természettel harmonikus gazdálkodást és a fogyasztói kultúra emelését kívánja segíteni, ösztönözni. A Tanúsítványi Bizottság idén ősszel a kézműves, kizárólag friss alapanyagokból, tartósítószer nélkül készült levendula szörpünknek is bizalmat szavazott. A termék öt éven keresztül viselheti a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet.

 

 

A Folly Arborétum és Borászathoz tartozó tíz hektáros területünk kiváló környezetet biztosít szörpjeink alapanyagainak termesztéséhez is. A Folly szörpök szezonálisan készülnek kisüzemi módszerrel, kis palackszámban, hőkezeléssel tartósítva, valamint semmilyen tartósítószert, színezéket vagy mesterséges adalékot nem tartalmaznak. A kert zamata, az illatos virágok aromája és a Balaton-felvidék gyümölcseinek tiszta esszenciája érvényesül a házi készítésű termékeinkben. Ízek: fahéjas alma, fahéjas szilva, gyömbér, birsalma, citromfű-menta, levendula, fenyőrügy. Mivel a tavasszal főzött levendula szörp nemcsak a bizottság tetszését nyerte el, hanem a látogatóinknak is nagyon ízlett, nagy volt iránta a kereslet, ezért jelenleg nincs a kínálatban – erre a következő levendula szezonig, májusig kell - és érdemes! - majd várni. Addig a többi íz kipróbálását is jó szívvel ajánljuk! Szörpjeink webshopunkon ITT találhatók.

A pincészet védjegyes borai: Buboréka rozé, Boróka, Olaszrizling, Budai zöld, Kéknyelű, Muscat ottonel. Védjegyzett boraink ugyancsak rendelhetők webshopunkon keresztül IDE kattintva, vagy hétfőtől péntekig 9-től 16 óráig lehetőség van a helyszínen történő vásárlásra a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászatban.

 

 

Keresés