Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

BADACSONYI HÍRMONDÓ

Kedves Játékos! Olvasd el a Badacsonyi Hírmondó helyi napilap kiemelt híreit! A hírekben olvasottak a nyomozó játékhoz, mintegy előzményként szolgálnak.

 

Badacsonyi Hírmondó jelenti: 


Szeptember 2., hétfő

„A reggeli órákban egy női holttestet találtak a Badacsony északi lábánál. Egy helyi pásztor volt a szemtanúja a halálesetnek, akinek a szeme láttára zuhant le az asszony a Badacsony szikláiról. Ő értesítette a helyi rendőrséget. A holttest méreteit tekintve nem tűnik átlagosnak: nagysága közel 20 méter, súlya becslések szerint elérheti az 500 kg-ot, korát kb. 20 év körülire becsülik a nyomozók. A hatóság teljesen tanácstalan a nő kilétét illetően; a rendőrségi nyilvántartás sem tartalmaz hasonló személyleírású „élőlényt”. Ezért felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy akinek van tudomása a nő kilétét illetően, kérjük sürgősen jelentkezzen a Badacsonyi rendőrőrsön.”


Szeptember 6., péntek
„Megmagyarázatlan természeti katasztrófa érte vidékünket. A Badacsony hegy déli lábánál húzódó, hatalmas (kb. 80 km hosszú) szélfútta sivatagot víz öntötte el. Szeptember 2-án, a délutáni órákban a föld mélyéről gejzírszerűen kitörő víz árasztotta el a sivatagot, amit napokig tartó esőzés követett. Ez a felgyülemlett vízmennyiség napok alatt egy tavat hozott létre. A vízár néhány lakóházat elpusztított, de inkább legelőkben tett kárt. A kár felbecsülhetetlen; a kárszakértők napok óta dolgoznak. A mentési munkák során, sajnálatos módon egy helyi nyomozó Sz. Tibor a Badacsonyi rendőrőrs őrmestere életét vesztette. A Veszprém megyei rendőrkapitányság saját halottjának tekinti.”

Ha elolvastad a két cikket, válaszolj az alábbi kérdésre a játék folytatásához!


Melyik vármegyében helyezkedik el Zalahaláp?

a)    Zala vármegye

b)    Vas vármegye

c)    Veszprém vármegye

Keresés