Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Augusztusban megnyitott a Folly Cukrászata

Augusztusban megnyitott a Folly Cukrászata. Mestercukrászunk, Mohácsi Zoltán finomabbnál finomabb desszerteket készít a látogatóközpont épületében helyet kapott cukrászműhelyében.

 

 

Mohácsi Zoltán szakmai tapasztalatát nevesebb szállodákban és éttermekben szerezte, 2005-ben kapta meg a mestercukrász címet. Szakmai hitvallása, hogy a süteménykészítés mindig a legkiválóbb alapanyagok kiválasztásával kezdődik. Zoltán ennek mentén próbálja ötvözni a modern

 

 

technológiákat a hagyományainkkal, formálva és kiszolgálva a vendégek ízlését. Vallja, hogy a Folly egyedi és különleges, a hely olyan nyugalmat áraszt, ami segíti az alkotást. A süteményeken keresztül is szeretné átadni ezt az érzést, és azt az üzenetet, hogy vendégeink ilyen atmoszférát máshol nem találnak, ide vissza kell térni.

A nyáron már megszokott kókusztejes panna cotta, somlói galuska és erdei gyümölcsös pite mellett ősztől a Balatoni vitorla névre hallgató narancslikőrbe áztatott piskóta alapú, ganache krémmel gazdagított, stílusosan csoki vitorlákkal díszített sütemény és a sárgabarack csatnival készülő túróshabos Arborétum tortája is kapható. A finomságok között igen kedvelt az Opera royal, a Málnás-túrós kosár és a paleo csokitorta is, és süteményes pultunk nélkülözhetetlen darabjaként a vendégek kedvence továbbra is  a pirított fenyőmaggal ízesített Folly krémes.

 

 

Süteményeink mellé szeretettel ajánljuk őszi szörpjeinket: a rozmaring, zsálya és szőlőszörpjeink kiváló kísérői a Follyban elköltött ebédnek vagy vacsorának, csakúgy mint az éttermünkben kínált friss must.